Update: Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul ‘poluatorul plăteşte’, a declarat, joi, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, în conferinţa de lansare a Programului ‘Rabla’.

‘Vreau să precizez că nu este vorba despre nicio taxă de timbru care ar putea să fie lansată în perioada următoare. Nu facem niciodată promisiuni sau lansăm în spaţiul public lucruri care să nu fie adevărate şi lucruri care să nu fie fundamentate. Vă rog să luaţi de bun numai ceea ce că comunic eu şi cred că v-aţi obişnuit că sunt om extrem de corect şi nu vorbesc niciodată din ceea ce mi se spune şi din ceea ce văd, ci din ceea ce scrie la lege’, a spus Gavrilescu.

Taxa auto revine, cel mai probabil de la începutul verii. Noua taxă auto care va fi plătită o singură dată la prima înmatriculare a maşinii.

Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

Mașinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro și 2.500 – 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare și emisiile de dioxid de carbon, arată într-un material stiri.tvr.ro.

Aceasta este varianta de lucru în acest moment, potrivit unor surse oficiale. Noua taxă se va aplica cel mai devreme la începutul verii.

Noua taxă auto de care se vorbea anul trecut presupunea un mod care se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule din 2018. Aceștia vor trebui să plătească noua taxă auto chiar dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau altă taxă auto pentru mașină.

Peste 630.000 de mașini vechi au fost înmatriculate în România, anul trecut. Fenomenul ia amploare și în 2018. În București, parcările marilor bulevarde sunt pline de autoturisme din import scoase la vânzare.

Sursa: www.ph-online.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here