Ceea ce s-a întâmplat în studioul B1, când în pauza de publicitate Mirel Palada l-a altoit pe senatorul Mihai Goțiu, era firesc să se întâmple. De când era purtător de cuvânt al Guvernului, personajul ăsta dubios, mă refer la Palada, a făcut pe facebookul personal mai multe amenințări la adresa unor jurnaliști, cetățeni. Probabil îi amenința și pe omuleții mici și verzi de pe Marte. Acesta este nivelul unor pseudopoliticieni care au împânzit Parlamentul, Guvernul, consiliile județene sau locale. Nivel de educație scăzut aproape de zero, cultură cât să poată citi Abecedarul fără să le dea sângele pe nas și tupeu cât pentru o sută.

În lipsa argumenetelor, politicieanul de tipul ăsta face ce a văzut acasă sau printre blocuri când spărgea semințe și rădea câte un bidon de bere cu prietenii de la scară: dă cu pumnul. Mai mult decât atât, în mintea lor, consideră că au dreptate și promovează un discurs de tipul: cine nu e cu noi merită bătut călcat în picioare sau, de ce nu, suprimat.

De remarcat satisfacția altor pseudopoliticieni sau pseudoziariști după incident. Erau atât de fericiți de parcă luasem Oscarul, premiul Nobel și Campionatul Mondial la fotbal. De ce? Pentru că argumentele lor, în ciuda cravatelor de mătase și a costumelor scumpe, în ciuda merțanelor sau a banilor primiți de la moguli rămân ale unor grobieni care, ca ultim și suprem argument îți vor sparge capul lăudându-se cu asta peste tot. Precedentul s-a creat. În curând studiurile de televiziune se vor transforma în locuri în care ăla care știe să dea mai bine cu pumnul va câștiga. Și mai e puțin până vom vedea și prin Parlament bătăi generalizate ca în Thailanda sau Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here