ipj ph

Serviciul pentru Acțiuni Speciale Prahova are un nou șef. Comisarul de poliție Lilian Tulpan este cel care va conduce de acum “mascații” Poliției Prahova, potrivit unor surse din cadrul IPJ Prahova.

Ca și Marian Iorga, actualul comandant al polițiștilor prahoveni, Lilian Tulpan este venit tot din județul Călărași, unde anterior a fost șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Presa locală din Călărași a scris, însă, despre Lilian Tulpan că ar fi bătut un bărbat, apoi ar fi încercat să intimideze martorii, fapt care i-ar fi adus și o cercetare administrativă la IPJ Călărași. Bărbatul care susține că a fost bătut de comisarul Lilian Tulpan spune că filma o acțiune a poliției, fapt care l-a deranjat pe polițist.

“Conform relatărilor făcute de către reprezentanții autorizați ai IPJ Călărași, în noaptea respectivă, a avut loc o acțiune a polițiștilor călărășeni. Din datele noastre, mai multe echipaje de poliție, circa 5-6, au descins în zona amintită, pentru a ridica, cu ajutorul unei platforme mobile, un autoturism. La fața locului, Marius Stefănescu, amuzat de comicul situației, a filmat întreaga scenă și a făcut câteva fotografii, cu ajutorul unui telefon mobil. A fost luat pe sus de polițiștii prezenți și dus într-un loc ferit. La scenă, au asistat și câțiva martori. “M-au călcat în picioare”, spune acesta. Unul dintre cei care l-au agresat într-un mod violent este polițistul Lilian Tulpan. Cel agresat spune că a fost bătut cu bestialitate de către acesta și că, efectiv, i-a lăsat urme de bocanci pe piept. Marius Stefănescu relatează că a fost dus în sediul Poliției municipale unde, din nou, Lilian Tulpan, ofițer cunoscut pentru comportamentul său agresiv, i-a aplicat, din nou, o corecție. Șefii IPJ Călărași confirmă relatările acestuia. Pe numele lui Lilian Tulpan s-a deschis un dosar de cercetare administrativă.”, relatează marinbadea.ro.

Ulterior acestui incident, soția bărbatului care susține că a fost bătut de Lilian Tulpan a spus că polițistul a încercat să intimideze martorii incidentului:

“În cazul lovirii violente a lui Marius Ștefănescu, soția acestuia, avocata Daniela Ștefănescu, ne spune că polițistul acuzat de loviri și purtare abuzivă, în speță Lilian Tulpan, întreprinde demersuri de intimidare a martorilor. “Ne-a contactat martorii și i-a amenințat că vor ajunge în căruciorul cu rotile. Tot așa l-a amenințat și pe soțul meu,
că ajunge și el în cărucior, în cazul în care nu-și retrage plângerea”., mai scrie marinbadea.ro.

Același jurnalist din Călărași, Marin Badea, a mai scris despre un alt incident în care Lilian Tulpan a fost acuzat că a amenințat că bătaia un alt bărbat pe care polițiștii au vrut să-l amendeze.

“Șoferul a devenit vehement: “Păi voi vă faceți norma pe banii mei?” La acel moment a intervenit și polițistul Lilian Tulpan, din calitate de simplu participant la trafic. “Fii atent că dacă nu semnezi, te iau pe sus.” Jean Mircea spune că i s-a reproșat că nu a învățat carte cu el. Declarația șoferului făcută publicației noastre e clară: “A încercat să mă lovească. A ridicat mâna la mine.” Cel nervos, spune interlocutorul nostru, era fix Lilian Tulpan. Întreaga scenă a fost filmată.”, mai scrie sursa citată, care oferă și punctul de vedere al Poliției Călărași referitor la incident: “În timp ce se afla în timpul liber, înainte de prezentarea la serviciu, acesta a observat atitudinea necorespunzătoare a conducătorului auto față de cei doi agenți de poliție care-l sancționau… Ofițerul de poliție a venit în sprijinul acestora, explicându-i conducătorului auto că are dreptul de a contesta în instanță sancțiunea primită, în situația în care consideră că a fost nedreptățit””.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here