sursa foto: Vremea Noua

Comisarul-șef Cătălin Bejinaru a câștigat concursul pentru este postul de șef al Poliției municipiului Vaslui, potrivit unui anunț al instituției. Bejinaru și-a trecut în declarația de avere un împrumut de 25.000 de euro luat de la Marius Cordaș, despre care presa locală scrie că a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru furt din bancomate și este anchetat de DIICOT într-un nou dosar pentru același tip de infracțiune.

Comisarul-șef Bejinaru a câștigat concursul desfășurat în 19 iulie cu nota 7,08, potrivit anunțului oficial al Inspectoratului de Poliție Vaslui și urmează să își ia în primire postul de șef al Poliției Vaslui.

El are însă în declarația de avere un împrumut de 25.000 de euro de la Cordaș, împrumut scadent tocmai în anul 2028.

Declaratie avere Catalin Bejinaru Vaslui 2017

Ofițetul Bejinaru a fost suspect într-un dosar al DNA Iași, dosar declinat Parchetului de pe lângă Judecãtoria Bârlad (PJB) în ianuarie 2018, potrivit publicației locale Vremea Nouă. Astfel, o instanță vasluiană a decis ca Bejinariu să fie anchetat de Parchet pentru fals în declarații (ar fi declarat o sumă mai mică decât cea reală împrumutată de la Cordaș), șantaj și abuz în serviciu, potrivit sursei citate. Nu e clar în ce stadiu este acum dosarul.

Marius Cordaș, cel care l-a împrumutat pe polițist cu 25.000 de euro, face parte dintr-o bandă de hoți din bancomate, potrivit ziarului Vremea Nouă. Banda ar fi furat cu carduri clonate milioane de dolari din bănci din SUA și Oman, fiind investigată într-un dosar DIICOT. Vremea Nouă scrie că Marius Cordaș era chiar unul dintre capii rețelei, dar ar fi fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în 2011.

Acum, Cordaș este vizat de un nou dosar DIICOT pentru același tip de infracțiuni, dar, potrivit Adevărul, ancheta nu ar fi fost finalizată.

Ziariștii de la Vremea Nouă scriu că interlopul Marius Cordaș a fost chiar asociat cu soția comisarului-șef pentru a gestiona ștrandul din Vaslui.

sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here