fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Noul Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti: Primăria a preluat un proiect comandat de Ministerul Sănătăţii

Citește Și

- Reclamă -

Primăria Ploieşti accelerează demersuril pentru construirea noului spital municipal de urgenţă, unitate promisă încă din campanie de primarul Adrian Dobre şi care va reuni sub acelaşi acoperiş Municipalul şi Pediatria. Pentru a grăbi procedurile, municipalitatea a preluat, gratuit, un studiu şi un proiect master de la Consiliul Judeţean Prahova, documente pe care instituţia, la rândul său, le obţinuse în urmă cu mai bine de şase ani de la Ministerul Sănătăţii.

La vremea respectivă, guvernanţii au comandat asemenea documentaţii-tip pentru a stabili cum ar trebui să arate noile spitale care ar fi urmat să fie construite în ţară, numai că, în plină perioadă de austeritate, Guvernul a decis nu numai să nu se mai finanţeze astfel de construcţii, ci chiar să fie închise multe spitale din ţară. Aşa s-a făcut că documentaţia, realizată de experţi austrieci şi germani, a rămas prin sertare. Consiliul Judeţean Prahova a reuşit să obţină de la Ministerul Sănătăţii un astfel de proiect, pe vremea când încerca extinderea Spitalului Judeţean, undeva prin anul 2011, numai că, în lipsa unei finanţări asigurate, instituţia a fost nevoită să amâne implementarea. În această vară, aflând de existenţa acestei documentaţii-cadru, Primăria Ploieşti a transmis o cerere şi a primit de la CJ, gratuit, proiectul, care cuprinde un studiu de fezabilitate şi proiectul master.

- Reclamă -

Asta însemană o economie de bani şi timp în privinţa realizării viitorului Spital Municipal de Urgenţă Ploieşti, singurul obstacol major pe care municipalitatea îl mai are de depăşit fiind stabilirea amplasamentului pentru viitoarea construcţie. Medicul Bogdan Nica, noul consilier personal al primarului Dobre, adus pentru a se ocupa de proiectul viitoarei unităţi medicale, a dezvăluit că există tratative cu „o altă instituţie de stat” pentru preluarea unui teren pe care s-ar putea realiza construcţia. Cât timp discuţiile nu s-au finalizat, acesta a evitat să ofere mai multe amănunte, precizând că este vorba despre o suprafaţă de teren generoasă, situată în zona semi-centrală, în vestul municipiului.

„Noi putem realiza investiţia şi la fosta unitate militară de pe strada Cosminele, însă aici nu este un teren foarte mare şi va fi nevoie să ne înălţăm foarte mult cu noul spital. În schimb, acest teren pe care sperăm să îl obţinem are o suprafaţă mult mai mare, unde putem construi fără probleme şi putem asigura toate căile de acces necesare”, a explicat consilierul personal al primarului Dobre, precizând că evită să dea foarte multe detalii despre amplasament cât timp nu s-au finalizat oficial demersurile. După lămurirea problemei în privinţa terenului, va urma realizarea planului urbanistic zonal şi a caietului de sarcini în vederea licitaţiei pentru lucrări.

„Faptul că am intrat în posesia documentelor care fuseseră comandate de Ministerul Sănătăţii, din fonduri de la Banca Mondială, ne permite să facem o importantă economie, nu numai financiară, ci şi de timp. Acest proiect poate fi transpus, cu mici adaptări, în realitate”, ne-a declarat Bogdan Nica. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia integrală!

- Reclamă -

sursa: telegrama.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reacția Rompetrol după explozia de vineri dimineață pe platforma Petromidia

În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță,...
Sari la conținut