primaria ploiesti2

Situația de la Ploiești privind finalizarea proiectelor din fonduri europene a stârnit agitație în toate mediile. Ca de obicei, din spațiul politic, dar și de pe Facebook au apărut îndemnuri ca toți consilierii locali, precum și viceprimarii orașului (avem trei, dintre care unul cu atribuții de primar) să-și dea demisia.

Dacă situația n-ar fi albastră, ar fi chiar comică. Când vreodată în istoria post decembristă, un consilier local sau un primar și-au dat demisia pentru că așa o cereau alegătorii. Nu iau în calcul că ar fi recurs la gestul ăsta pentru că așa i-o dicta conștiința.

Trebuie să înțelegem o dată pentru totdeauna că aici nu e Japonia unde demisia oficialilor care consideră că au greșit e ceva la ordinea zilei. Aici este încă epoca fanariotă. E locul unde șpaga, miniciuna, dezinformarea, promovarea pe criterii de pile funcționează la capacitate maximă. Aici oamenii se agață de scaune și funcții pentru că văd o posibilitate de a se îmbogăți, de a face combinații, de a avea influență. O mână spală pe alta, este motto-ul lor. Cum să-și dea demisia, să iasă din sistem când au atât de câștigat?

De aceea: nu vă mai răciți gura de pomană cerându-le demisia. O faceți de pomană. Căci vorba aia: câinii latră, ursul merge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here