România este la un pas de o tragedie națională! Acum, când mai mult ca niciodată aveam nevoie de o mână de fier care să gestioneze situația de criză apărută din cauza noului coronavirus, asistăm la un spectacol grotesc în care conducătorii au pierdut controlul situației, își dau demisiile și, la fel ca întotdeauna, se arată cu degetul unul pe celălalt spunând că dezastrul este moștenirea celuilalt. Dar la această moștenire au contribuit absolut toate partidele, care de-a lungul timpului s-au perindat la conducerea țării și vrem să le amintim prin acest articol că pe lângă coronavirus ne omoară și istoria lor la conducerea țării care nu a făcut altceva decât să distrugă sistemul sanitar. Sângele celor morți este și pe mâinile celor care au fost și sunt în fruntea țării!

Criza de coronavirus a dovedit, încă o dată, ceea ce știam cu toții: nici acum, statul român nu a fost pregătit. A recunoscut-o și premierul Ludovic Orban când a spus zilele trecute: “Am găsit DSP-urile aproape în moarte clinică. Stocurile existente prin lege (n.r. de echipamente de protecție), care ar fi trebuit să asigure stocurile legale, erau zero.”

Vorbim așadar de o țară în care nu există nici măcar echipamente de protecție și în care nici măcar conducătorii nu respectă legea. Vă dați seama unde suntem, dacă ne lipsesc banalele măști de protecție. Ce speranță să mai avem să găsim în România tratamente, paturi în spitale, dezinfectanți… Atât legea națională, cât și prevederile europene obligau România să fie pregătită în orice moment pentru o situație de criză cu rezerve în buget și stocuri de medicamente și echipamente. Și ce dacă?! Nu le-a păsat, nu s-au pregătit, pe principiul “mie nu o să mi se întâmple”.

Acum, când întreaga țară depinde de ei să gestioneze situația măcar în al doisprezecelea ceas, conducătorii noștri se arată cu degetul, profită de situație pentru a se ataca între ei în scopul de a-și atrage capital electoral, se cațără pe cadavrele celor răpuși de COVID-19. Mare grijă, să nu se cațere și poporul pe voi…

Degeaba vă arătați cu degetul unul pe celălalt! Rând pe rând, toți ați condus țara și ați dovedit că nici unul nu e mai breaz! Cu toții sunteți vinovați! Pe vremuri, când la Guvernare era PD (absorbit acum de PNL, care e din nou la Guvernare), cu Traian Băsescu în fruntea țării și cu deputatul prahovean Roberta Anastase la conducerea Camerei Deputaților, ați închis spitale. Actualul primar al Ploieștiului, Adrian Dobre, era atunci prefect în Prahova și a semnat decizia care a închis PATRU spitale din județ. Au trecut anii și în 2016, când a preluat puterea, PSD-ALDE se lăuda că va face opt spitale regionale. Au trecut PATRU ani și nu ați început să săpați fundația nici măcar pentru unul, d-apoi pentru toate cele opt. Săpați în schimb groapa oamenilor care v-au dat votul nu ca să le dați pâine și circ, ci ca să-i ajutați, dar ați uitat care e rolul vostru… Fotografiile din dreapta, care circulă în spațiul public, arată perfect lupta dintre partide pe spatele sănătății populației. Asta ați știut să faceți, bannere în care vă lăudați sau acuzați, după caz.

V-ați urmărit interesul la fiecare pas. Nici măcar lupta politică în sine nu a fost un scop. Când calculele v-au arătat că sunteți mai puternici împreună, ați făcut o alianță. N-am uitat de USL (Uniunea Social Liberală), când Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL) se plimbau la braț prin România. Nici măcar când ați abandonat lupta nu ați făcut ceva pentru țară, împreună, că doar erați o echipă și opoziție nu prea mai exista atunci…

Nici cu restul nu ne mândrim. Au ars oameni într-un club, tineri care au pierit în flăcări și, ulterior, în spitale pentru că au reușit să iasă cu viață din Colectiv, dar i-a ucis sistemul medical. În acele zile, rând pe rând ieșeați la televizor și spuneați că totul e sub control, că tinerii sunt tratați în aceleași condiții ca afară. Apoi au început să moară și adevărul a ieșit la iveală. Spitalele erau focare de bacterii rezistente la orice antibiotic, sistemul medical nu era pregătit deloc pentru o situație de criză. V-ați scuzat, ați demisionat (guvernul Ponta și-a depus mandatul) și ați promis că nu se va mai întâmpla. Au venit tehnocrații, pe care azi îi regăsim în USR-PLUS. A bubuit scandalul Hexi Pharma, o țară întreagă a urlat când s-a dovedit că dezinfectanții din spitale erau apă de ploaie. Și ce-ați făcut?! Unde sunt dezinfectanții pe care promiteați atunci că îi luați?! Unde sunt măsurile ca o tragedie să nu se mai întâmple?! Cum ați pus voi, miniștrii lui Cioloș, sistemul medical pe picioare?!

Nu v-ați pregătit, nu v-ați așteptat. Dar la primele semne că se apropie o epidemie, de ce nu ați făcut nimic?! Primele îmbolnăviri de coronavirus au apărut la finalul anului trecut. Au trecut luni de zile până când virusul a ajuns în România. Ați dormit pe voi! Ați continuat să dormiți când primii oameni infectați au ajuns în spitalele din România. V-a fost teamă că vă pierdeți voturile și ați ezitat să luați din prima măsurile necesare, măsuri drastice. Ați lăsat lumea să circule liberă, în orice condiții, fără să țineți evidența celor întorși din diaspora. Era dreptul lor să se întoarcă, dar obligația voastră să-i monitorizați și să-i izolați din prima, nu de abia după ce s-au îmbolnăvit oamenii. Acum e prea târziu, sunteți depășiți de situație și nu mai aveți soluții. Primul a capitulat ministrul Sănătății, Victor Costache, care a depus armele în fața coronavirusului. În plină criză de coronavirus, MINISTRUL SĂNĂTĂȚII DEMISIONEAZĂ! Ce dovadă mai bună că sunteți depășiți de situație ne puteați oferi?!

Haideți să aruncăm un ochi și pe plan local, în Prahova. Avem un președinte de Consiliu Județean, Bogdan Toader, care conduce județul încă din 2016. Consiliul Județean Prahova este ordonator de credite și poate finanța Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Patru ani a avut Toader la dispoziție să pună deoparte o rezervă bugetară pentru spital, în scenariul unei situații de criză. Patru ani în care putea da bani pentru lucruri primare, cum ar fi măști de protecție și alte echipamente. Cadrele medicale de la Județean sunt îngrozite: nu au de nici unele, dar stau în prima linie fără nicio protecție, victime sigure ale unei nepăsări care astăzi ucide. Toader nu a luat în calcul o situație de criză cât a fost la conducere, așa că acum cere firmelor și oamenilor din județ să doneze bani la spital pentru lupta împotriva coronavirus. Dureros…

Cerem politicienilor ca măcar atunci când este vorba despre sănătatea populației, de diferența dintre viață și moarte, de sistemul medical, să lase deoparte luptele politice. Treziți-vă, avem nevoie de voi să vă faceți treaba pentru care v-am votat, în ultimii 30 de ani, pe toți, rând pe rând!

Acest articol este semnat și asumat de către toți jurnaliștii de la ziarul Incomod. Aceasta este opinia noastră bazată pe faptele reale care se întâmplă în România.

2 COMENTARII

 1. Sectoarele strategice ale tarii ;
  – sanatatea ; a fost totul rezolvat prin cresterea veniturilor ( pe seama prelevarilor tot mai mari din rodul muncii mediului privat ). Pentru medicamente sio echipament nu au mai fost bani .
  – agricultura ; e mai simplu pentru toti cei care au dispus de capital sa isi faca societati de import – export si sa aduca din alte tari mincare pentru consumul intern si nu sa investeasca/ creeze in unitati productive interne . Stim bine ce statut social au cei care au astfel de firme …. Ca doar nu le administreaza pensionarii sau milioanele de salariati cu minimul pe economie .

  Ca sa specific numai doua dintre ele …..

 2. Hai sa punem punctul pe i:
  -prin Managerul SJUP,cu ajutorul angajatelor supuse din Administrativ si Contabil-financiar, se deruleaza achizitii false ,afaceri negre,bani negri,firme de casa PSD-iste,(ex:Total Servicii Adrian,Hidrosalt,Moncovir,Help’92.
  -angajatii onesti care nu se supun deciziilor Managerului rosu sunt demisi,dar au ca alternativa sa se prezinte cu un avocat care-i da peste cap pe juristii nepregatiti ai spitalului
  -cu ajutorul Managerului se dreneaza banii CJ Prahova(reprezentant Toader) pentru castigarea sferelor de influenta PSD.
  Atunci va mirati ca sanatatea din Prahova e jalnica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here