În timp ce numărul accidentelor grave este în scădere în Prahova, în anul 2020 comparat cu anul trecut, numărul oamenilor care și-au pierdut viața în accidente este în creștere. Ziarul Incomod a solicitat date statistice de la Poliția Prahova cu privire la accidentele produse în județ și în Ploiești, pe care vi le prezentăm mai jos.

În primele zece luni ale anului, au avut loc 235 de accidente rutiere în Prahova, iar 48 de oameni au murit în urma acestora, comparat cu 41 de decese care au fost înregistrate în 2019 în perioada similară. În Ploiești au fost în 2020 47 de accidente rutiere, iar patru oameni și-au pierdut viața.

Din statistica lunară rezultă că în Ploiești se produc în medie cinci accidente rutiere pe lună, iar în Prahova 24 de accidente pe lună. Facem precizarea că statisticile puse la dispoziție de Poliția Prahova se referă la accidente cu victime, nu la tamponări. Totodată, de precizat este și faptul că în luna iunie, în Ploiești, nu a fost înregistrat niciun accident rutier.

“Principalele cauze care au condus la producerea accidentelor sunt abaterile bicicliștilor, indisciplina pietonilor și neacordarea priorității vehiculelor care au acest drept.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, se înregistrează o reducere cu 14% a numărului de accidente grave și cu 19% a numărului persoanelor rănite grav, dar și o creștere cu șapte (de la 41 la 48) a numărului persoanelor decedate”, au precizat reprezentanții IJP Prahova în răspunsul pe care l-au furnizat la solicitarea ziarului Incomod.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here