La nivelul județului Prahova, în data de 10 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 902 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub această măsură și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 59 persoane și au intrat alte 73. În carantină instituționalizată se află 29 de persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost efectuate 4920 de teste. În urma probelor prelevate, 124 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, iar dintre acestea șase au decedat, 92 au fost declarate vindecate și externate.
La secțiile de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Câmpina și Spitalului Județean de Urgență Ploiești se află trei persoane confirmate cu COVID-19. Toate sunt în stare gravă, fiind ventilate mecanic.

Astfel, în prezent sunt internate 26 de persoanelor.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat misiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 09 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate trei societăți comerciale, legitimate 308 de persoane și oprite în trafic 206 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări și la 1196 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 170 de sancțiuni, în valoare de peste 57200 lei.

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here