Un bărbat care conducea o autoutilitară a fost prins sâmbătă seară de polițiști când escava pietriș și nisip de pe prundul râului Matița, fără a avea permis sau licență în acest sens. 

Oamenii din zonă au sesizat poliția după ce au văzut că autoutilitara lua nisip și pietriș de la fosta balastieră din zona Valea Dulce, comuna Podenii Noi. Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat că autoutilitara nu avea nici poliță de asigurare RCA, așa că au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele autovehiculului. Cu privire la lucrările de escavație, polițiștii au deschis un dosar penal pentru acivități miniere fără permis sau licență.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, societatea care deține autoutilitare aparține fratelui primarului din Podenii Noi, Mihai Alionte.

Ziarul Incomod a solicitat un punct de vedere Poliției Prahova, pe care îl redăm mai jos integral:

“La data de 20 noiembrie, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Urlați au fost sesizați cu privire la faptul că de pe prundul râului Matița din satul Popești, mai multe utilaje executau activități de excavare de pietriș și nisip.

În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, fiind identificată o autoutitară care transporta nisip și pietriș, fără a deține un aviz de însoțire sau documente de proveniență a agregatelor minerale.

Fața de proprietarul autoutilitarei a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.132/2017, pentru lipsă poliță RCA, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată conducătorul autoturismului a fost sancționat conform OUG 195/2002, pentru neasigurarea încărcăturii care se putea împrăștia în timpul deplasării.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here