Un tânăr de 24 de ani este suspectat că i-a furat portofelul cu bani și carduri unei femei în vârstă de 66 de ani, în incinta unei săli cu jocuri de noroc din Ploiești. 

Fapta a fost comisă pe data de 17 ianuarie, iar femeia a sunat la 112 când a constatat că-i lipsește portofelul în care avea bani (aproximativ o mie de lei) și mai multe carduri, pe care se afla, în total, aceeași sumă.

Potrivit unor surse, femeia se afla într-o sală cu jocuri de noroc din Ploiești (cazinou). 

Polițiștii au reușit identificarea unui tânăr de 24 de ani bănuit că a comis fapta. Acesta a încercat să efectueze mai multe plăți din carduri, astfel că, pe lângă furt, este cercetat și pentru efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

“Ieri, 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.1 de Poliție Ploiești au identificat un tânăr în vârstă de 24 de ani din Ploiești, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

În fapt, la data de 17 ianuarie a.c,, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 de Poliție Ploiești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie în vârstă de 66 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că în intervalul orar 14:00-15:00, în timp ce se afla în incinta unei societăți comerciale din municipiu, o persoană necunoscută i-ar fi sustras din geanta personală portofelul ce conținea atât documente personale cât și trei carduri bancare, care au fost ulterior utilizate pentru efectuarea unor plăți.

Cu ocazia identificării și depistării bărbatului, acesta a fost condus la sediul unității de poliție unde a recunoscut faptele comise, prejudiciul fiind recuperat în totalitate de persoana vătămată.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic”, a transmis IPJ Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ (ClipStok)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here