Cine crede că salariile la stat sunt mai mici decât cele din privat se înșeală. Banii publici sunt oferiți mult mai ușor angajaților, deși după cum afirma omul de afaceri Dragoș Anastasiu, o treime stau efectiv degeaba.

Ei bine, în acest context Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a anunțat venituri record de peste 1 miliard lei,  cu 8,3% mai mult faţă de anul 2016, pentru acest an. Astfel oficialii CNAB estimează că venitul mediu lunar net este propus la 9.269 lei/salariat, circa 2.000 euro.

Conform bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2018 al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Transporturilor, estimează pentru acest an venituri totale de 1,215 miliarde lei, cu aproximativ 135 milioane lei mai mult faţă de a anul trecut şi un profit de 368,34 milioane lei, cu 9% în creştere faţă de rezultatul net raportat în 2016, potrivit Capital.

În anexa bugetului de venituri şi cheltuieli este precizat că leafa medie pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este de la 9.269 lei/salariat. Cheltuielile aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere şi control, comisii şi comitete se ridică la 1,33 milioane lei (aproxiamtiv 300.000 euro).

Oficialii CNAB şi-au planificat cheltuieli cu investiţiile în sumă de 338,73 milioane lei. Anul trecut, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti a înregistrat un număr mediu de 1.427 salariaţi.

Sursa: www.ph-online.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here