Pe lista cadrelor didactice invitate să țină cursuri la Colegiul Național de Apărare se află Ioana Vârsta (50 de ani), eliberată din pușcărie în 2017 după ce, cu doi ani înainte, fusese condamnată la 5 ani de închisoare în faimosul Dosar Ridzi-2 Mai, potrivit G4Media.ro.

Reprezentanții Universității Naționale de Apărare ”Carol I”, care are în subordine Colegiul, au transmis că, prin sentință, Vârsta nu are interdicție de a preda.

Conform contului de Linkedin, Vârsta predă din anul 2020 ”Protocol și etichetă diplomatice” la Colegiul Național de Apărare.

”Și nu numai acolo, și la Institutul Diplomatic Român, precum și la alte entități. Am scris o carte în acest domeniu, de peste 900 de pagini, ajunsă la a treia ediție și vândută în mii de exemplare”, a declarat Vârsta, care a adăugat că prezența pe lista cadrelor didactice de la Colegiu a avut loc pe baza unei recomandări, fără a dori să divulge numele persoanei care a făcut-o.

Reprezentanții Universității au transmis, la rândul lor, că Vârsta a devenit colaborator al Colegiului ”În calitate de autoare a lucrării Protocol și etichetă diplomatice”.

În februarie 2015, Vârsta a fost condamnată definitiv în Dosarul Ridzi-2 mai, dosar demarat de DNA în urma unei investigații a publicației Gazeta Sporturilor.

Procurorii au acuzat-o că, în perioada aprilie-mai 2009, în calitate de consilier personal al Monicăi Iacob Ridzi, ministrul al Tineretului și Sportului, Ioana Vârsta a săvârșit infracțiunile de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, complicitate la fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie.

Ioana Vârsta a fost eliberată condiționat în 2017.

CITEȘTE mai multe AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here