O elevă în vârstă de 18 ani a Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești ar fi încercat să își omoare o prietenă. Incidentul s-a petrecut vineri, 15 februarie 2019, în jurul orelor 16:30, într-un apartament din Ploiești situat pe strada Romană.

Potrivit surselor noastre, se pare că agresoarea, pe fondul unor frustrări acumulate a hotărât să își omoare prietena iar pentru asta și-a achiziționat mai multe arme și obiecte, spray lacrimogen, un cuțit, bandă adezivă saci menajeri și o bâtă. Victima a fost atacată în apartamentul de pe strada Romană din Ploiești în care locuiește, cu chirie, agresoarea. Victima a fost lovită de mai multe ori cu bâta în zona capului după ce inițial agresoarea a folosit sprayul lacrimogen. Se pare că între victimă și agresoare ar fi existat și o relație amoroasă.

Vecinii au auzit strigătele de ajutor și au sunat la 112, iar între timp un polițist din cadrul departamentului Investigații Criminale care era în timpul liber și se afla în zonă a auzit strigătele disperate de ajutor și a mers la ușa apartamentului. După ce a ciocănit puternic de mai multe ori, victima a reușit să ajungă la ușă și a fost condusă în fața scării de către polițist.

Când a ajuns echipajul de poliție care a răspuns apelului de urgență, victima se afla în fața scării și era plină de sânge. Tânăra a fost transportată la spital.

Victima în vârstă de 19 ani, a suferit un traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală stânga și drepta și contuzie la mâna stângă. Aceasta a refuzat examinarea în cadrul secției de Chirurgie plastică.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, polițiștii de la secția 1 au contactat procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești care a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de loviri și alte violențe. La data comiterii faptei polițiștii au reținut agresoarea pentru 24 ore, iar a doua zi aceasta a fost prezentată Judecătoriei Ploiești care a emis pe numele agresoarei un mandat de arest pe o perioadă de 30 de zile continuând cercetarea, iar procurorul de caz a hotărât declinarea competenței către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova considerând că există suficiente elemente care să conducă la schimbarea încadrării juridice a faptei în tentativa de omor. Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova care a preluat cazul a considerat că se încadrează la infracțiunea de loviri și alte violențe. Din cauza conflictului de opinii dintre cele două instituții s-a solicitat un punct de vedere din partea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești care a dispus retrimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești pentru continuarea cercetărilor.

Interesant este faptul că la această decizie s-a avut în vedere doar argumente medico-legale fără să se ia în calcul și intenția agresoarei de a-și ucide victima așa cum a și declarat. Ulterior, după ce agresoarea a executat cele 30 de zile de arest în cadrul penitenciarul Jilava instanta a dispus continuarea cercetărilor sub control judiciar.

“Am fost sesizați în legătură cu un conflict prin serviciul de urgență 112 care a fost înregistrat pe 15.02.2019 la orele 16:43 și am intervenit, iar conform dispozițiilor unităților de parchet competente efectuăm cercetări în cadrul dosarului penal pentru loviri și alte violențe cu persoana bănuită cercetată sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, au declarat reprezentanții IJP Prahova.

Potrivit unor surse din unitatea de învățământ, colegii agresoarei spun că se tem de ea și merg cu frică la școală. Mai mult, se pare că agresoarea obișnuia să vorbească mereu despre moarte și despre faptul că ar vrea să omoare oameni și că cea mai mare dorință a ei ar fi să omoare pe cineva iar apoi să se sinucidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here