fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

O elevă din Ploiești a scris un roman la 13 ani, iar acum vrea să-l continue în cadrul unei trilogii

Citește Și

- Reclamă -

Sorina Ioana Iordache, o elevă din Ploiești, a început să scrie cartea „Lumi paralele” când avea 13 ani. În prezent, fata este elevă de liceu și vrea să continue romanul pe care l-a publicat, fiind decisă să scrie o trilogie.

Ideea romanului i-a venit la începutul clasei a 8-a, când a scris o compunere pentru unul dintre modelele examenului de Evaluare Națională, cu subiectul unei întâmplări într-o bibliotecă. Ideea a prins tot mai mult contur în mintea elevei, așa că povestea s-a transformat într-un adevărat roman. Deși la început nu a crezut că o să termine cartea, Sorina a observat cum îi curg ideile și acum este decisă să scrie o trilogie.

- Reclamă -

„O bibliotecă obișnuită te traversează peste granițe neobișnuite, spre lumi paralele. O adolescentă cu o viață normală află că nu este cine credea. Crescută de o familie umană care se mută într-un orășel numit The Forest Bran, aceasta descoperă că nu era întru totul om. În interiorul ei domneau puterile a cinci creaturi de poveste.

În The Forest Bran află că are un frate geamăn, Kamill, pe care îl și întâlnește. De la acesta află despre soarta părinților lor adevărați și despre mama lor, care punea în pericol nu doar lumea magică din care proveneau, ci și omenirea, așa cum o știm.

Trecând prin cărțile din biblioteca orașului, Sorina își face prieteni noi și află că numele său adevărat era Calypso. Împreună cu zei ai elementelor, prieteni temerari și cu puteri multiple, Kamill și Calypso izbândesc în a salva toate lumile existente și trec cu bine peste toate încercările surprinzătoare și provocatoare.”, este descrierea cărții pe site-ul editurii, letras.ro.

- Reclamă -

Sorina Iordache s-a născut pe 17 august 2006, iar în prezent este elevă în clasa a 9-a la Colegiul „Spiru Haret” din Ploiești, profilul Filologie.

A început să scrie cartea ,,Lumi paralele” la vârsta de 13 ani, la începutul clasei a opta, dar până atunci și-a afirmat talentul literar participând la diferite concursuri de creație, scriind eseuri și compuneri apreciate de profesori.

A încheiat primul volum până să împlinească 14 ani, înainte de a fi admisă la liceu, iar cartea poate fi comandată de aici.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut