Două clanuri de romi s-au războit, marți seară, pe o stradă din comuna Jilava, pentru o sumă uriaşă – aproape 7 miliarde de lei vechi, anunță antena3.ro.

Două clanuri de romi din Sinteşti s-au urmărit cu maşinile, după ce unii din ei au scos dintr-o bancă o sumă uriaşă de bani, aproape 7 miliarde de lei vechi (700.000 RON).

Bărbaţii care au retras suma au fost filaţi de rivali, care i-au urmărit cu o maşină în care se aflau doi indivizi.

Ajunşi în Jilava, în dreptul primăriei, autoturismele s-au ciocnit şi au avariat şi alte maşini aflate în trafic sau parcate. Romii care au scos banii din bancă au rămas fără ei, după ce rivalii i-au jefuit în plină stradă.

Cei doi tâlhari au furat geanta cu bani şi au rupt-o la fugă printre case. Potrivit unor surse, ar fi cel puțin șase mașini avariate, iar martorii vorbesc și persoane rănite în timpul conflictului.

Ce spune IJP Ilfov despre incident

La data de 24 noiembrie, în jurul orei 17:44, polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost sesizați cu privire la faptul că, în localitatea Jilava, a avut loc un accident, în care au fost implicate mai multe autoturisme.

La ora 17:53, o altă persoană a sesizat faptul că nepotul său a fost implicat într-un accident și anterior i-ar fi fost furată o geantă, ce conținea suma de 650.000 de lei, pe care o lăsase într-un autoturism, parcat în fața imobilului de domiciliu, din localitatea Sintești.

Imediat polițiștii din Măgurele, criminaliști, efective de jandarmi, echipaje din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Rutier Ilfov s-au deplasat la fața locului, pentru activități specifice din competență.

La momentul deplasării la fața locului, polițiștii nu au mai găsit persoanele bănuite de comiterea infracțiunii reclamate, însă au găsit un autoturism, indicat de persoana vătămată ca fiind cel folosit de autori.

Din primele verificări a rezultat faptul că în evenimentul rutier sesizat au fost implicate 7 autovehicule și că acesta s-ar fi produs în timp ce persoana vătămată urmărea autoturismul cu care se deplasau persoanele bănuite de comiterea faptei sesizate.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea a 3 persoane, care au fost transportate la un spital din București, de către echipajele medicale sosite la fața locului, precum și pagube materiale.

În prezent, polițiștii efectuează cercetări pentru identificarea autorilor faptei reclamate, depistarea acestora și stabilirea cu exactitate a situației și de fapt și de drept, cât și pentru luarea măsurilor legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here