fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

O familie din Prahova cercetată penal pentru că a refuzat să ducă ruda moartă la Medicină Legală

Citește Și

- Reclamă -

O familie din comuna prahoveană Posești are dosar penal pentru zădărnicirea răspândirii combaterii bolilor pentru că a refuzat să predea Serviciului de Medicină Legală cadavrul unei rude care a decedat cu simptome specifice COVID 19.

Oamenii au ajuns în această situație de teama să nu fie obligați să rămână în izolare timp de două săptămâni. Au vrut să-și îngroape ruda, conform tradiției ortodoxe, doar că în caz de deces cu suspiciune de COVID-19 priveghiul este interzis, iar înmormântarea se face în 24 de ore.

- Reclamă -

Într-o primă fază, oamenii au chemat acasă ambulanța pentru că bătrânul familiei se simțea rău, iar starea lui de sănătate se agrava de la o zi la alta. Medicii care au consultat bătrânul la domiciliu au constatat că acesta are simptome specifice COVID-19 și au cerut internarea de urgență pentru tratament. Rudele au refuzat însă internarea, până ce nu aveau certitudinea că bătrânul a fost infectat cu noul coronavirus. Un echipaj de la Direcția de Sănătate Publică urma să se deplaseze la Posești pentru a-I face testul bătrânului, doar că acesta a decat.

Pentru că exista suspiciunea că bărbatul a murit infectat fiind cu SARS-CoV-2, cadavrul ar fi trebuit să fie prelaut de Serviciul de Medicină Legală pentru a se stabili dacă bărtrânul a fost sau nu infectat. Dacă rezultatul ar fi fost pozitiv, rudele bărbatului ar fi trebuit să intre în izolare pentru 14 zile, iar înmormântarea s-ar fi făcut deîndată, în condiții de restricții drastice, fără priveghi și cu sicriul acoperit.

Ca să evite o astfel de situație, rudele bătrânului decedat au încercat să fenteze autoritățile, doar că fără success.

- Reclamă -

Cadavrul bătrânului a fost luat de la domiciliu, iar acum se află la Serviciul de Medicină Legală, conform procedurilor în vigoare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte a deschis dosar penal în cauză. Procurorii așteaptă acum rezultatul medicilor legiști care vor stabili dacă bătrânul a fost sau nu infectat cu noul coronavirus.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...