fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

O femeie cu 17 copii, dintre care 7 minori, obligată să stea în casă cu fostul soț. Bărbatul alcoolic o amenință cu moartea. ÎNREGISTRARE AUDIO

Citește Și

- Reclamă -
O femeie care a născut 17 copii, din care 7 sunt minori, locuiește în aceeași casă din Breaza cu soțul de care a divorțat. Bărbatul este alcoolic, agresiv verbal și fizic și o amenință pe femeie cu moartea. Tatăl a avut ordin de restricție pentru rele tratamente aplicate minorilor. Mama și copiii n-au unde să stea și au rămas în aceeași casă cu bărbatul violent. 

Banii și băutura

Din cele relatate de martori la scenele dese de violență verbală și, uneori și fizică, relația dintre cei doi soți s-a deteriorat mult în ultima vreme. Bărbatul avea probleme probleme de comportament și înainte, dar lucurile s-au agravat, după ce cazul familiei cu atâția copii a fost prezentat în mai multe emisiuni, în 2018. Familia a fost prezentată ca și caz social (acum doar 7 sunt minori, unul are 19 ani, iar restul sunt căsătoriți și locuiesc la alte adrese).

- Reclamă -

În urma campaniei umanitare, unul dintre copii, o fată, a primit 4.000 de euro într-un cont bancar, iar tatăl a primit periodic bani de la diverși oameni de bine.

Bărbatul a vrut să aibă acces și la suma respectivă, spune fosta soție. Pentru că dorința nu i-a fost îndeplinită, au început scandalurile.

De altfel, acum, tot de la bani par a porni toate scandalurile. Bărbatul este nemulțumit că plătește facurile și că fosta soție, care nu are serviciu, l-a reclamat pentru neplata pensiei pentru copii.

- Reclamă -

Tatăl are probleme grave cu alcoolul. A fost internat la Voila, în cadrul unui tratament pentru dezalcoolizare. 

În scurt timp, lucrurile s-au agravat. Bărbatul a devenit din ce în ce mai agresiv, atât cu soția, cât și cu copiii rămași acasă. În luna martie a anului 2019, femeia a obținut un ordin de restricție pentru tată, față de copii, pentru rele tratamente aplicate minorilor. Potrivit Direcției pentru Asistență Socială și Protecția copilului, ordinul fost respctat, bărbatul nelocuind la aceeași adresă, pe perioada restricției.

Câteva luni mai târziu, s-a pronunțat și divorțul, iar instanța i-a încredințat mamei copiii minori.

Divorțați în aceeași casă

Deși a divorțat, femeia a rămas în aceeași casă cu bărbatul violent, neavând unde să plece.

- Reclamă -

Proprietarii casei și ai terenului au fost părinții bărbatului, care sunt decedați. Acesta are mai mulți frați, iar succesiunea nu a fost făcută.

În aceste condiții, deși a fost căsătorită 30 de ani cu bărbatul și a contribuit la dezvoltarea locuinței, partajul nu poate fi efectuat.

Omul bea tot timpul și devine agresiv. Bărbatul ocupă singur 3 din cele 5 camere, iar fosta soție și copiii stau în două.

Când se îmbată, tatăl oprește curentul în cele două camere în care sunt copiii săi.

Le oprește curentul, iar el stă și se uită la televizor. Odată le-a bătut ușa în cuie. Tot timpul le spune să plece și îi amenință că-i omoară. Le-a aruncat și toate lucrurile în curte, la un moment dat„.

Femeia a încercat să obțină un nou ordin de restricție, însă solicitarea a fost refuzată în primă instanță.

Mai jos, puteți asculta o înregistrare în care bărbatul le cere fostei soții, dar și copiilor săi să plece din casă:

Cu tabletele, prin vecini

Pentru copiii minori, viața în casa părintească este un calvar. De când cu pandemia, au primit tablete pentru a face cursurile online. Mama spune că tatăl lor oprește frecvent curentul, iar copiii au mers la rude sau la vecini pentru a intra la ore.

Salvarea vine de la Primărie. Cu întârziere

Fiind un caz social special, având în vedere numărul de copii ai familiei, situația este cunoscută de multă vreme în de autorități.

În luna octombrie 2019, printr-o hotărâre de consiliu local, Primăria Breaza a acordat familiei o locuință socială, într-un apartament al unui bloc din Breaza.

Femeia nu s-a mutat nici acum, deși contractul de închiriere a fost semnat în luna februarie 2020.

Și nu pentru că n-a vrut să plece. În momentul atribuirii de către consiliul local, apartamentul era nelocuibil. 

Primar din toamna anului trecut, odată cu câștigarea alegererilor locale la Breaza, Bogdan Novac a explicat situația apartamentului alocat familiei respective.

Familia nu s-a mutat încă pentru că locuința a fost predată în condiții improprii. Apartamentul fusese debranșat, abia acum se va face racordarea la rețeaua de gaze. Eu nu aș fi fost de acord să predau o locuință în această stare. 

Apartamentul nu mai fusese folosit de foarte multă vreme. 

Dar acum lucrurile se îmbunătățesc. Am înțeles că și familia a reușit să facă ceva investiții, am obținut o donație de la o persoană din Breaza pentru centrala de apartament. 

Eu cred că într-o lună, cel mult două, doamna și copiii se pot muta în casă„, a spus primarul orașului Breaza.

Familia cu 17 copii, vedetă în presa națională

Cazul mamei eroină a fost prezentat de mai multe publicații și televiziuni centrale.

Înainte ca lucrurile să se schimbe, bărbatul părea că se mândește cu copiii lui.

De altfel, cei mari și-au făcut rost în viață. Una dintre fete este absolventă a Facultății de Matematică, alta a Facultății de Industrie a Petrolului.

Și copiii mici sunt isteți și hotărâți să urmeze modelul celor mai mari.

Iată o fotografie publicată în anul 2015 de Libertatea:

Familia a fost prezentă și în studiourile televiziunilor, la ProTv și Antena 1.

Din păcate, situația familiei s-a deteriorat rapid. După 4 ani, părinții au ajuns la divorț, iar tatăl care poza mândru cu cei 17 copii ai săi, a ajuns să primească ordin de restricție.

Mama spune că a fost umilită de polițiști la ultima plângere

Ultima plângere făcută de femeie la Poliția Breaza a fost în ziua de joi, săptămâna trecută, când bărbatul s-a comportat din nou agresiv.

Femeia susține că polițistul de serviciu i-a răspuns urât și că nu a înregistrat oficial plângerea.

Ziarul Incomod a făcut o solicitare către Biroul de Presă al IPJ Prahova, pentru un punct de vedere față de cele semnalate de mama copiilor.

Potrivit IPJ Prahova, plângerea a fost înregistrată, iar în baza acesteia au fost efectuate verificări. Polițiștii au ajuns la concluzia că nu există risc iminent pentru mamă și copii.

„La data de 18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliție orașului Breaza au fost sesizați în mod direct, de către o femeie, prin plangere penală scrisă, cu privire la aspecte petrecute în zilele de 15 și 17 februarie a.c., când ar fi fost amenințată și agresată verbal de către fostul soț, în prezența copiilor lor.

Verificările au evidențiat faptul că nu există risc iminent asupra vieții și integrității, persoanei în cauză fiindu-i adus la cunoștință că poate solicita un ordin de protecție.

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, fiind extins și pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și violență în familie. Starea conflictuală este în atenția polițiștilor”, a transmis IPJ Prahova.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...