sursa foto: max-media.ro

O femeie din orașul prahovean Băicoi acuză Jandarmeria că i-a pierdut portofelul. Potrivit max-media.ro întâmplarea a avut loc joi, 7 septembrie 2017, în parcul de la Sala Sporturilor „Olimpia”.

„Se pare că în timp ce noi căutam, un bărbat chiar a găsit portofelul, care avea 340 de lei înăuntru, carduri de bani, actul de identitate și permisul auto. Acesta s-a dus țintă la mașina de jandarmi și a vorbit cu șoferul. Eu nu am știut nimic. Dar unul dintre cei doi jandarmi care au încercat să mă ajute, care între timp a ajuns la mașină, s-a întors la mine, spunându-mi că un bărbat a vrut să predea portofelul, dar colegii l-au refuzat, îndrumându-l să se ducă la Secția 3 Poliție Ploiești. L-am întrebat dacă i-au luat numele, ceva, dar mi-a spus că ar fi comis abuz în serviciu, deoarece nu aveau motiv să-l legitimieze. Întâmplător, în zonă se afla și șeful Secției 3, dl. Tătaru, căruia i-am povestit ce mi s-a întâmplat și care m-a sfătuit să aștept. Din păcate, a trecut mai bine de o săptămână de atunci și găsitorul nu a mai ajuns la poliție. Am pierdut totul, a doua oară.”, a declarat Alina Negreanu, pentru max-media.ro.

Astăzi (vineri) 15 septembrie 2017, în timp ce redacția max-media.ro redacta articolul, femeia a revenit cu noi informații.

„Din păcate, acest domn, care lucrează la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești, a găsit actele în centrul orașului, puse într-un plic, fără bani și fără portofel. Deci vorbim de o infracțiune comisă din neglijența jandarmilor, dacă este adevărat”, a declarat femeia pentru max-media.ro.

În urma acestui eveniment prezentat de max-media.ro, reporterii ziarului nostru au luat legătura cu Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei pentru un punct de vedere:

„Am înțeles din declarația doamnei că jandarmii au ajutat-o să caute portofelul. Într-adevăr, doamna respectivă a pierdut portofelul, a văzut un echipaj de jandarmi pedestru în parc și le-a spus care e situația. Colegii mei au ajutat-o să găsească portofelul, au întrebat lumea care era acolo, iar între timp cel care a găsit portofelul s-a dus la mașina de jandarmi, unde era doar șoferul, și i-a zis că a găsit un portofel. Șoferul i-a comunicat faptul că potrivit Codului Penal, portofelul trebuie predat la cea mai apropiată secție de poliție.

Cetățeanul nu a fost legitimat pentru că era de bună credință, a venit să predea portofelul. Doamna în cauză poate sesiza Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova oricând, cu orice problemă ar avea. O să se facă o comisie să se verifice dacă cineva a greșit.

Într-adevăr, lucrurile au stat exact așa cum vi le-am comunicat. Șoferul nu avea cunoștință de faptul că jandarmii o ajutau pe doamnă să își caute portofelul, așadar i-a explicat ce trebuia să facă cu obiectul găsit. În situația dată, șoferul putea să îl întrebe cum îl cheamă pe cetățean, de unde e. Doamna nu a depus, până la această oră, nicio sesizare sau plângere la sediul nostru”, a declarat  Leonard Dragomirescu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei pentru reporterii ziarului Incomod.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here