O tânără în vârstă de 31 de ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost mușcată de un leu. Se pare că femeia este îngrijitoare la animalele sălbatice, printre care și lei dintr-o gospodărie din comuna Dragodana, Dâmbovița.

Potrivit autorităților, proprietarul animalelor ar fi un executor judecătoresc din București, care s-a stabilit în urmă cu câțiva ani în satul Picior de Munte, comuna Dragodana.

Femeia le-a spus medicilor că a fost mușcată de niște câini.

“Vineri a fost adusă cu Ambulanţa de la Dragodana o tânără de 31 de ani pentru multiple muşcături de animale care au atacat-o şi care i-au produs nişte leziuni severe, leziuni muşcate şi plăgi sfâşiate la nivelul scalpului, toracelui şi membrelor superioare. A fost examinată de chirurg şi internată în secţia de chirurgie generală. E vorba de nişte animale”, a declarat dr. Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Oamenii din sat cunosc faptul că proprietarul gospodăriei deține animale sălbatice, fără autorizație.

“Are lei. Se aud noaptea, câteodată. Nu ştiu câţi are. Nu ne temem. Are raţe, are cămile”, spune o localnică. “E un executor din Bucureşti. Are autorizaţie. Are lei. Are de toate. E un om gospodar. Nu ştiu cum a fost muşcată fata, dar aşa am auzit, că a fost muşcată de un leu. Lui nu îi e teamă că animalele pot scăpa”, spune un alt sătean.

Reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare din Dâmbovița au primit o sesizare în urmă cu doi ani cum că un localnic ar avea în îngrijire lei, însa inspectorii nu au putut intra pe proprietatea localnicului.

“Noi nu am primit până acum nicio reclamaţie scrisă. Locaţia nu este înregistrată sanitar-veterinar şi nici autorizată, pentru că nu ştim ce se întâmplă acolo şi ce animale deţine. Acum doi a mai fost o reclamaţie. Colegii mei au fost acolo, dar nu au fost lăsaţi să intre. A încercat să spună că se va autoriza, dar nici până azi locaţia respectivă nu este autorizată şi nici înregistrată”, a declarat Sandu Tolea, director DSVSA Dâmboviţa.

Potrivit Legii 205/26 din mai 2004, privind protecţia animalelor, capitolul 2, art. 11, “Deţinătorii de animale pot deţine animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizaţi de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti”.

sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here