O femeie din comuna Vărbilău, sat Coțofenești a ajuns în pragul disperării, după ce a fost dată în judecată de două ori de vecinul său și a rămas practic fără gard.

Povestea a început în anul 2005, când vecinul său a acționat-o în instanță pe motiv că i-ar fi luat o parte din teren. Din documentele obținute de reporterii noștri  însă, se poate observa că proprietatea femeii (foto) și a vecinului său sunt delimitate de un drum care aparține domeniului public, deci, în cel mai rău caz, femeia putea să intre pe domeniul public.

În 2009, vecinul său, Ilie Voicu, ofițer MAI care a dobândit terenul în 2004, potrivit declarației de avere, a câștigat procesul cerându-i femeii să dărâme aproximativ 30 de metri din gard plus cheltuielile de judecată, în jur de 4.500 de lei. (foto)

Zis și făcut! Femeia a achitat aceste taxe, a dărâmat porțiunea de gard și a cerut ajutor autorităților locale. Edilul comunei, însă, nu i-a oferit ajutor, ba chiar a îndemnat-o să renunțe, pe motiv că ofițerul MAI are prea multă influență, potrivit spuselor femeii.

Doi ani mai târziu, prahoveanca a fost dată a doua oară în judecată de aceeași persoană, care i-a cerut să mai dărâme o bucată de gard. Practic, femeia din Vărbilău a mai rămas cu o porțiune de gard de 7 metri și susține că cei care s-au pus împotriva ei vor să i-o dărâme și pe aceasta.

Sentința pentru procesul verbal a fost dată de către Judecătoria Văleni, pe 10 noiembrie 2014, cu drept de apel (foto), însă femeia spune că nu a primit-o și a mers să o ridice personal,  pe 4 februarie 2015. Ulterior, a făcut apel, însă instanța a respins cererea, iar sentința a rămas definitivă.

La începutul acestui an, pe 11 ianuarie, a fost efectuată o înștiințare (foto) cum că gardul său va fi dărâmat și să fie prezentă la măsurători. Nimic rău până aici, însă femeia a declarat reporterilor noștri că a primit înștiințarea mai târziu, pe 22 ianuarie, cu ștampila poștei și, automat, nu a fost prezentă când a venit executorul judecătoresc. La scurt timp, femeia s-a trezit acasă cu procesul verbal  (foto) în care executorul judecătoresc a precizat că aceasta nu era prezentă, atașând o planșă foto cu fotografia mașinii, nicidecum cu gardul care trebuia dărâmat.

Vă prezentăm mai jos documentele puse la dispoziție:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here