fbpx
miercuri, aprilie 24, 2024
spot_img

O femeie îşi creşte fetiţa nou născută într-o casă cu găuri în pereți-FOTO

Citește Și

- Reclamă -

O tânără din localitatea Sângeru, diagnosticată cu epilepsie și afecțiuni psihice, își crește copilul nou născut în condiții greu de imaginat. Mama și fetița ei, botezată Dumitrița pentru că a fost născută de Sf. Dumitru, locuiesc într-o casă care nu este mai mare de doi metri pătrați, cu ziduri pline de găuri astupate cu cartoane și pământ, iar acoperișul nu mai poate oferi protecție nici măcar pentru animale, dar pentru cu copilaș de doar câteva zile care are nevoie de căldură și curățenie.
E.B. a venit acasă în data de 31 octombrie, iar câteva zile mai târziu vecinii au solicitat ajutorul medicilor de la Amublanța Prahova. Fetița avea febră și nu putea respira, iar mama se afla într-o stare similară, motiv pentru care una dintre vecinele mamei a considerat că este nevoie ca cele două să ajungă la spitalul de pediatrie din Ploiești. Ambulanța a venit la caz, însă a lăsat pacientele la spitalul din Urlați unde nu există o secția specializată. După trei ore de supraveghere, medicii din acest spital le-au dat drumul acasă celor două. În ajutorul lor, pentru a le asigura transportul a sărit patronul tatăului fetiței, care cunoaște problemele deosebite cu care se confrută cei doi părinți.
Mai grav este că mama, care este aproape analfabetă și în plus are și acele probelme psihice, nu este în stare să-i dea micuței tratamentul prescris de medic, în plus nici măcar nu poate să prepare formula de lapte praf, astfel că de fiecare dată apelează la ajutorul vecinilor.
Pe de altă parte, E.B este diagnosticată cu epilepsie, face crize specifice acestei boli frecvent, iar copilul se află într-un real pericol de acest motiv. În timpul acelor crize, femeia are convulsii și rămâne într-o stare de inconștență chiar și câteva ore.
Dincolo de aspectele medicale ale mamei, mai există problema locuinței care nu poate oferi protecție unui copil atât de mic și unei mame care tocmai ce a născut. În casă nu există o sursă de căldură sigură, ci doar o sobă improvizată, nu există sursă de apă potabilă și nici o toaletă.
Primăria din Sângeru cunoaște situația gravă a familiei, iar reprezentanții serviciului de asistență socială au precizat că au făcut demersurile necesare pentru ca DGASPC să preia cazul. Marți, la Sângeru, s-a deplasat o echipă de la Protecția Copilului, însă mare lucru nu au reușit și asta pentru că legea protejează mai degrabă mama decât copilul. E.B și concubinul său au refuzat cu încăpățânare să-și dea fetița în plasament, astfel că reprezentanții DGASPC nu au avut încotro. S-a ajuns doar la concluzia că familia trebuie monitorizată, iar în caz că se întâmplă ceva se va apela la instanță, singura instituție care poate obliga preluarea în regim de urență a copilului din sânul familiei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

ISU Prahova începe recrutarea directă pentru diverse posturi

ISU Prahova a demarat recrutarea prin încadrare directă pentru 11 posturi de execuție. Recrutarea este disponibilă pentru următoarele: 2 posturi de...
Sari la conținut