Gest fără precedent din partea unei florării din Ploiești care a anunțat că va dona o mie de orhidee albe medicilor și asistenților medicali, aflați acum în prima linie în lupta cu pandemia de COVID 19.

Inițiativa impresionantă aparține florăriei Siati care a anunțat, printr-o postare pe pagina de Facebook, că a decis să doneze orhideele albe ca un simbol al purității și optimismului. Până acum câteva sute de orhidee albe au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și la secția de Boli Infecțioase a unității medicale, potrivit mesajului publicat de reprezentații florăriei.

”Orhidee albă= siguranţa, puritatea şi optimism !
Oare, nu de siguranţă şi de optimism avem cu toţii nevoie, mai mult ca oricând, în aceste zile ?!
Şi, oare, nu într-o reîntoarcere la puritatea sentimentelor care ne leagă pe noi, oamenii, sau ar trebui să ne lege în momente de cumpănă cum sunt şi cele pe care le traversăm în aceste zile am putea găsi determinarea şi hotărârea de a depăşi împreună orice dificultate ?! Răspunsul nu poate să fie decât unul singur : Da!
De aceea am ales ca „florile cu suflet” de la SIATI să poarte ,chiar în ziua echinocţiului de primăvară- anotimpul renaşterii şi al speranţei – aprecierea şi recunoştinţa pentru cei care se află acum în prima linie a luptei pentru sănătatea şi pentru viaţa noastră : medici şi personal medical!
De aceea, sute de orhidee albe au ajuns astăzi la donatorii picăturilor salvatoare de sânge şi la corpul medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti care fac împreună posbil ca, în condiţii de maximă siguranţă, sângele şi produsele din sânge să existe în orice clipă acolo unde e nevoie de ele ! Fără niciun moment de întârziere care să pună în pericol fie şi o singură viaţă !
De aceea , sute de orhidee albe au ajuns deja la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti – cea mai mare unitate medicală a judeţului şi una dintre cele mai mari din ţară-şi la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti !
De aceea, sute de orhidee albe sunt pregătite să ajungă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova !
Orhidee albe pentru eroi în halate albe! “Flori cu suflet” pentru suflete mari !

1000 de orhidee albe pentru eroi în halate albe!Orhidee albă= siguranţa, puritatea şi optimism ! Oare, nu de…

Posted by Floraria Siati on Friday, March 20, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here