Ministerul Justiţiei confirmă că o instanţă din Grecia a respins miercuri predarea omului de afaceri Dragoş Săvulescu, pentru a fi adus în România, unde are de executat o condamnare de cinci ani şi jumătate închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

“Instanţa din Republica Elenă a respins miercuri, 08.09.2021, cererea de predare a persoanei condamnate Săvulescu Emil – Dragoş, arestat provizoriu la data de 9 august 2021, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către Curtea de Apel Bucureşti, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare. Informarea oficială este transmisă de către autorităţile competente elene autorităţii judiciare române emitente (Curtea de Apel Bucureşti), în conformitate cu dispoziţiile articolului 22 din Decizia-cadru nr. 584/2002 privind mandatul european de arestare şi procedurile de predare între statele membre. Ministerul Justiţiei nu deţine o informare oficială în acest sens. Instanţa din statul de executare are obligaţia de a informa autoritatea judiciară emitentă şi nu autoritatea administrativă”, arată Ministerul Justiţiei, sâmbătă, într-un comunicat de presă citat de AGERPRES.

Pe 9 august, Dragoş Săvulescu a fost reţinut de autorităţile elene, în Grecia – Mykonos, unde acesta îşi petrecea vacanţa alături de iubita sa, un fotomodel de origine albaneză.

Ulterior, instanţele din Grecia l-au plasat sub control judiciar, după care judecătorii eleni au respins, pe 8 septembrie, predarea lui Săvulescu pentru a fi trimis în România, acesta întorcându-se în Italia, unde are domiciliul.

Săvulescu era urmărit în baza unui mandat european de arestare, având o condamnare definitivă de 5 ani şi jumătate închisoare primită în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa şi Mamaia.

Dragoş Săvulescu a fugit din România înainte de a fi condamnat definitiv, stabilindu-se în Italia, unde Curtea de Apel din Napoli i-a comutat pedeapsa într-una cu suspendare.

Decizia instanţei din Napoli se aplică însă doar pe teritoriul acestei ţări. Omul de afaceri figura în continuare pe site-ul Poliţiei Române la rubrica “persoane urmărite”, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare de către Curtea de Apel Bucureşti.

Sursă foto News.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here