Localitatea Gherghița din Prahova a rămas fără apă potabilă, după ce Hidro Prahova a decis să oprească furnizarea invocând semnalarea “unor deficiențe majore în privința debitului și a calității apei distribuite în această localitate”, anunță telegrama.ro.

“Pe fondul secetei din perioada de vară si al consumului ridicat, sursa subterană ce alimentează comuna Gherghița a fost epuizată, fapt ce a afectat nivelul cantitativ și de potabilitate al resurselor de apă din forajul care asigura alimentarea localității. Sunt afectați de oprirea apei toți abonații din comuna Gherghița (satele Gherghița, Ungureni, și Malamuc)”, au transmis reprezentanții societății, într-o informare pe acest subiect.

Până când va fi implementată o măsură tehnică de remediere a problemei, Hidro Prahova a pus la dispoziția oamenilor din Gherghița trei rezervoare mobile de apă potabilă. Potrivit anunțului făcut de operator, acestea sunt amplasate în fața Centrului Cultural Gherghița și în incinta Școlii Generale, resursele de apă urmând să fie suplimentate în funcție de consum.

Reprezentanții  operatorului menționează că “alimentarea cu apă este efectuată cu respectarea cerințelor prevăzute de L458/2002 cu modificările și completările ulterioare”.

“Societatea noastră îşi cere scuze faţă de locuitorii care vor suferi de lipsa apei potabile şi roagă consumatorii afectaţi de această oprire să îşi asigure rezerve de apă pentru consum şi uz casnic, în perioada întreruperii furnizării apei”, se încheie mesajul transmis de Hidro Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here