fbpx
marți, mai 21, 2024
spot_img

O minoră bolnavă de leucemie a fost răpită și obligată sa se prostitueze

Citește Și

- Reclamă -

Magistraţii de la Tribunalul Vrancea au admis, zilele trecute, cererea procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea pentru prelungirea măsurii arestului la domiciliu a mai multor bărbaţi cercetaţi într-un dosar de trafic de minori şi trafic de persoane.

Măsura a fost prelungită pentru cinci persoane.

- Reclamă -

Citește și FOTO – Poliţia a rezolvat cel mai mare caz din istorie al celui care a ucis 49 de femei şi le-a făcut carne tocată

“(…) dispune prelungirea măsurii arestului la domiciliu, dispusă faţă de inculpaţii: – H(…) VASILE, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi tentativă la infractiunea de viol (…); – Y(…) ONUR, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi viol (…); – B(…) ALIN, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori (…); – C(…) BEBI, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori (…); – F(…) ALEXANDRU, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de: constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori (…)  pentru o perioada de câte 30 zile pentru fiecare dintre cei cinci inculpaţi, începând cu data de 22.01.2018 şi până la data de 20.02.2018, inclusiv, cu respectarea obligaţiilor stabilite pentru fiecare inculpat prin Încheierea pronunţată în dosarul nr. 3298/91/2017 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curtii de Apel Galati la data de 23.11.2017. Conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanţei.

Citește și  Un fost polițist este locotenentul lui “Becu”, interlopul care l-a detronat pe Clămparu

Cei cinci bărbaţi au fost arestaţi preventiv în luna octombrie a anului trecut în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT – B.T Vrancea şi a poliţiştilor de la Crimă Organizată Vrancea. Într-un comunicat al DIICOT, trimis presei la momentul respectiv, se arăta că în cursul anului 2016,  inculpaţii H(…) Vasile, zis Botosu, Y(…) Onur, zis Turcu, C(…) Bebi şi B(…) Alin au constituit un grup infracţional organizat având ca scop desfăşurarea unor activităţi de trafic de persoane şi trafic de minori în sensul de a recruta, de a transfera, de a adăposti, de a transporta şi de a primi victime majore şi minore în scopul exploatării sexuale, sumele de bani rezultate fiind însuşite în majoritate sau în totalitate de către membrii grupului.

- Reclamă -

Citește și O asistentă româncă din Italia și-a drogat colegul pentru a-i fura banii. L-a sedus și l-a invitat la cină

“Ulterior, în perioada mai-iunie 2017 la acest grup infracţional organizat a aderat şi inculpatul F(…) Alexandru zis Taurul scopul  acestuia fiind acelaşi de a desfăşura activităţi de trafic de persoane şi minori. Din cursul anului 2016 şi până în prezent (octombrie 2017-n.r) cei cinci inculpaţi nu au avut un loc de muncă stabil, au recrutat împreună sau separat şi au exploatat separat sau în comun 6 victime majore şi 3 victime minore, acestea fiind doar o parte dintre victimele identificate până în prezent. Modul de operare era cel specific acestei activităţi infracţionale, în sensul că victimelor li se propunea începerea unei relaţii de prietenie sau de concubinaj, după care sub pretextul unor necesităţi de ordin financiar, prin constrângere, prin inducere în eroare şi uneori prin răpire le determina să practice prostituţia cu diferiţi clienţi de pe raza mai multor localităţi din România, existând date că unele dintre acestea au fost transportate şi în străinătate în acelaşi scop”, se arăta in comunicatul DIICOT.

Citește și Cei mai odioși criminali în serie din România! Pe locul unu este o femeie

În acelaşi document se mai preciza că inculpaţii aveau în grijă câte una-două victime pe care le plasau/ adăposteau în diferite apartamente închiriate în regim hotelier pe raza oraşelor Focşani, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Timişoara, Constanţa. Apartamentele erau închiriate urmare a anunţurilor din presa online, preţul unei nopţi de chirie fiind între 100-150 de lei. După ce victimele erau cazate în astfel de locaţii, inculpaţii procedau la publicarea unor anunţuri pe site-uri de publicitate. Procurorii precizau că din momentul în care avea loc instalarea în apartamente, victimele erau fotografiate, fiind îmbrăcate sumar, după care pozele şi numerele de telefon erau postate în mediul on-line.

Citește și Un tânăr care a făcut sex în mașina cu o minoră, șantajat de familia fetei. Bunica a asistat la actul sexual

- Reclamă -

În comunicatul DIICOT se mai arăta că “unele dintre victime erau agresate fizic atunci când acestea nu îşi dădeau suficient silinţa pentru a întreţine relaţii sexuale cu diferiţi clienţi în scopul obţinerii de bani, exemplificatoare fiind situaţia unei victime minore, bolnavă de leucemie de mai mulţi ani,  însă cu toate acestea a fost constrânsă, în special de către inculpatul Yevsukof Onur, să practice prostituţia în folosul său”. Despre o altă victimă, tot minoră, procurorii spuneau că a fost răpită şi violată, fiind agresată fizic şi fiindu-i administrate droguri.

La momentul perchezițiilor, cei cinci au primit mandate de arestare preventivă la Tribunalul Vrancea, ulterior măsura fiind înlocuită cu cea a arestului la domiciliu.

Citește și EXCLUSIV – Accident mortal! Șoferul nu a fost audiat pe motiv că se pregătea de nuntă

sursa: monitorulvn.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Procurorul Lucian Onea revine la DNA Ploiești. Curtea Supremă a anulat ordinul de revocare din funcția de procuror anticorupție

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul de revocare din DNA a procurorului Lucian Onea, fostul șef...
Sari la conținut