primaria campina

primaria campinaGabriela Barbu, coordonatorul Compartimentului programe de finanţare, relaţii internaţionale şi protocol va fi anchetată din nou disciplinar, asta după ce săptămâna trecută a fost sancţionată cu 10 la sută din salariu pentru că a îndrăznit să-l critice public pe primarul Horia Tiseanu. Surse din cadrul Primăriei Câmpina au declarat că, de data aceasta, Comisia de Disciplină se va întruni pentru a ancheta modalitatea în care au fost pierdute fondurile europene destinate reabilitării Liceului Energetic. Şedinţa va avea loc în data de 17 martie.

Conform Statutului Funcţionarilor Publici, Gabriela Barbu ar putea fi dată afară din serviciu, iar aceleaşi surse din Primăria susţin că exact aceasta ar fi şi intenţia primarului, deranjat foarte mult de curajul subordonatei sale care a îndrăznit să distribuie o scrisoare deschisă în care explica neregulile legate de proiectele cu finanţare europeană derulate la Câmpina.
Conform Statutului “Destituirea din funcţia publică se dispune prin act administrativ al conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, care se comunică funcţionarului public în termen de 5 zile lucrătoare de la data emiterii, pentru motive imputabile funcţionarului public, în următoarele cazuri: ca sancţiune disciplinară, aplicată pentru săvârşirea repetată a unor abateri disciplinare sau a unei abateri disciplinare care a avut consecinţe grave”
Dacă pentru distribuirea unei scrisori deschise, Comisia de disciplină nu a putut să aplice decât o sancţiune banală (10 la sută din salariu timp de o lună), pentru pierderea finanţării europene Gabriela Barbu şi-ar putea pierde locul de muncă, având în vedere că în acest caz se va lua în discuţie o abatere care a avut consecinţe foarte grave asupra comunităţii locale. Vorbim despre faptul că municipiul Câmpina a pierdut 4 milioane de euro, bani destinaţi realizării campusului şcolar de la Energetic. Pentru ca Gabrielei Barbu să fie dată afară din serviciu, mai trebuie să fie şi vinovată. Să nu uităm faptul că la proiectul de finanţare a Liceului Energetic, însuşi primarul Horia Tiseanu a fost manager de proiect, deci principal  responsabil, în timp ce  Gabriela Barbu a fost doar asistent manager. 
Reamintim faptul că municipiul Câmpina a pierdut finanţarea europeană în valaorea de aproximativ 4 milioane de euro dintr-o eroare.  Pentru ca finanţarea să fie acceptată, întreaga clădire a liceului care urma să fie reabilitată ar fi trebuit să fie degrevată de sarcini, adică acolo nu trebuia să se desfăşoare şi alte activităţi. Toată afacerea a căzut în momentul în care coordonatorul programului de finanţare cu fonduri europene a venit la Câmpina şi a constatat că un corp din clădirea care aparţine Liceului Energetic este concesionat unui SRL (cabinet medical). 

sursa: observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here