fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

O nouă avarie la CET Brazi lasă Ploieştiul fără căldură

Citește Și

- Reclamă -
Una caldă, alta rece! Operatorul Termo Ploieşti a pus în funcţiune grupul energetic 5 din CET Brazi, capabil să furnizeze şi agent termic şi energie electrică, însă o avarie a apărut aici miercuri dimineaţă, lăsând pentru moment municipiul fără alimentare.

Reprezentanţii Termo luau în calcul unele obstacole, în condiţiile în care cazanul 5 este în aşa-zisa perioadă de rulaj, după ce a fost oprit timp de mai multe luni. Intervenţia ar urma să dureze câteva ore, după care, dacă nu vor apărea alte probleme, va mai fi nevoie de alte câteva ore până când apa va ajunge în parametrii normali.

Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Prahova, Eugen Cristescu, a publicat un mesaj în care a anunţat că există o avarie în CET Brazi, dar că nu sunt motive serioase de îngrijorare. „Nu vă impacientați, era de așteptat. La ora 4.00 s-a ivit o avarie la un compactor la cazanul 5, care a fost ținut golit un an de zile. S-a oprit furnizarea, ca atare pentru câteva ore pentru a se finaliza intervenția”, a transmis preşedintele UAP Prahova.

- Reclamă -

„Știți că atunci când se oprește un cazan exista un recul de 8 pana la 10 ore. Din discutia avuta cu d-ul Bogdan Becheanu, directorul SC Termo Ploiești SRL, mai devreme reculul acesta va mai dura pana la trei ore pana va ajunge caldura si apa calda in apartamente. Am fost asigurat că totul e sub control și după un rulaj necesar în următoarele zile, cazanul 5 si turbina 5 vor intra în rutina din anii trecuți și vor produce energia termica necesara confortului nostru, precum și energia electrică necesară pentru creșterea veniturilor operatorului”, a adăugat Eugen Cristescu.

Preşedintele UAP Prahova, care intrase duminică în greva foamei, a anunţat că renunţă la protest odată cu punerea în funcţiune a grupului energetic 5.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...