fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

O nouă majorare a tarifelor pentru curăţarea şi deszăpezirea străzilor din Ploieşti, la mâna consilierilor locali

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Aleșii locali ploieșteni vor dezbate în vitoarea ședință a Consiliului Local Ploiești un proiect HCL care prevede  creşterea cu până la 31%  a tarifelor pentru curăţenia căilor publice și cu peste 40% la deszăpezire. Propunerea  aparține consilierilor PSD din Comisia  de Utilităţi  Publice și  urmează să fie discutată vineri de forul legislativ ploieştean.

Proiectul propus vizează ajustarea tarifelor prevăzute în contractul pe care Primăria Ploieşti îl are cu Rosal pentru curăţenia căilor publice, fiind vorba, de fapt, aproape în toate cazurile, de o majorare a acestor tarife.

- Reclamă -

De exemplu, autoritatea publică locală va plăti atât pentru curăţenie, cât şi pentru deszăpezire, între 6,4% şi 31,5% din tariful actual, dacă hotărârea va fi adoptată.

Dacă va fi aprobat proiectul de hotărâre, noul tarif pe care Primăria Ploieşti îl va plăti pentru măturat manual al străzilor, aleilor şi trotuarelor va fi de 23,95 lei cu tot cu TVA la 1.000 de metri pătraţi, în creştere cu aproape 12,5% faţă de valoarea din prezent, tariful pentru măturat mecanizat va creşte cu aproape 7%, până la 17 lei pe aceeaşi unitate de măsură a suprafeţei, cel pentru spălatul carosabilului şi trotuarelor va ajunge la 18,7 lei, în creştere cu 9,4%, iar cele pentru curăţenie în zona parcărilor şi a pârâului Dâmbu va ajunge la aproape 12,5 lei, în creştere cu peste 7%. De asemenea, curăţarea manuală a rigolelor ar urma să se tarifeze cu 404 lei pe kilometru, în creştere cu 17%.

În schimb, pentru curăţarea aşa-ziselor puncte nerge, în care se aruncă iresponsabil gunoaie de ani întregi, autorităţile propun o ieftinire. Astfel, tariful pentru dezafectarea depozitelor necontrolate de deşeuri de pe domeniul public ar urma să scadă cu 2,2%, până la 312 lei pe tonă cu tot cu TVA.

- Reclamă -

Pentru deszăpezire, proiectul de hotărâre aduce creşteri de 18% pentru curăţatul manual al zăpezii, care se va tarifa cu aproape 495 de lei pe mia de metri pătraţi, 18,1% pentru curăţatul manual al gheţii (738,88 lei), 6,43% pentru curăţatul mecanizat, cu lama, al zăpezii de pe carosabil şi trotuare (15,4 lei), 31,5% pentru împrăştierea materialului antiderapant (49,47 lei) şi 29,7% pentru operaţiunile concomitente de curăţat cu lama şi împrăştiat antiderapant (51,87 lei). De asemenea, încărcatul şi transportatul zăpezii ar urma să se tarifeze cu aproape 61 de lei pe tonă, în creştere cu 10%, iar încărcatul şi transportatul gheţii cu 19,3 lei pe tonă, în creştere cu 9,9%.

Propunerea de ajustare a tarifelor este pusă pe seama unei clauze din contractul de delegare şi motivată prin creşterea cheltuielilor înregistrate de operator în ultima perioadă.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut