ponta

pontaPremierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la debutul şedinţei de Guvern, că, joi, va fi convocată o nouă reuniune a Executivului pentru a discuta proiectele Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală.

Victor Ponta le-a spus miniştrilor că trebuie finalizate cele două proiecte de Cod.

“Dar, ca de obicei, procedurile ne omoară, pe la ministere, pe la diverse lucruri (…)  Mâine la ora 11.00, avem din nou şedinţă de Guvern numai cu cele două proiecte.  Cei care încă n-ati dat avizul formal, până maine il daţi. Cei care aveti observaţii sau propuneri, maine le discutăm. Ce intră şi ce nu intră. Eu am văzut, stadiul este aproape final, insă procedurile ne ucid. Dacă nu ne mişcăm noi mai repede, o să stăm noi după proceduri şi hârtii care se plimbă între ministere “, a spus Ponta. 

Premierul a arătat că cele două proiecte trebuie să ajungă, săptămâna viitoare, la Senat. “Dacă ne mai scapă ceva, nu există muncă perfectă, aveti ocazia la Senat şi la Cameră sa aduceti imbunatatiri”, a precizat Ponta, negând că vor fi majorate taxele locale.

Săptămâna trecută, Ponta a cerut miniştrilor, în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, să grăbească procesul de avizare al Codului Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală astfel încât cele două legi să intre în procesul legislativ parlamentar până la sfârşitul acestei luni.

Victor Ponta a anunţat că aşteaptă ca procesul de avizare la nivel ministerial al Codurilor Fiscal şi de Procedură Fiscală să fie încheiat până pe 20 martie, pentru ca acestea să fie trimise Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.

Acesta a invitat şi opoziţia să susţină reforma fiscală avertizând că nu va accepta ca adoptarea celor două proiecte să fie tergiversată în Parlament. “Dacă va exista un blocaj politic în Parlament, iau în considerare angajarea răspunderii Guvernului”, a mai spus Ponta.

sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here