Primăria Ploiești a solicitat miercuri, 17 martie 2021, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” și companiei ROSAL să răspundă câtorva întrebări legate de sistemul de management integrat al deșeurilor în municipiul Ploiești. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Ploieștiului, Magdalena Trofin, pe pagina personală de Facebook.
Întrebările adresate de municipalitate fac referire la modul în care operatorul de salubritate realizează operațiunile de colectare selectivă în oraș.
”Pentru că locuitorii municipiului Ploiești merită să nu mai stea îngropați în gunoaie și să plătească pentru servicii care nu se realizează, am solicitat astăzi, 17 martie 2021, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” și companiei ROSAL să răspundă câtorva întrebări despre sistemul de management integrat al deșeurilor în municipiul Ploiești.
📄Conform Ordonanței Guvernului nr.27 din 2002, articolul 8, aprobata prin Legea 233/2002, aceștia au la dispozitie 30 de zile pentru a răspunde întrebărilor mele, însă, având în vedere interesul public, precum și necesitatea de a soluționa cât mai rapid această problemă, îi rog să îmi răspundă până vineri, 26 martie 2021.
➡️Întrebările transmise sunt:
1️⃣ Care au fost programele și campaniile de informare cu privire la practicile legate de colectarea, tratarea şi depozitarea deşeurilor pe care le-ați implementat la nivelul Municipiului Ploiești în vederea stimulării și încurajării colectării selective a deșeurilor municipale, care a fost perioada de implementare și desfășurare a acestor programe și care au fost rezultatele acestora?
2️⃣ Care au fost măsurile dispuse pentru colectarea separată a deşeurilor menajere în recipiente diferite, care a fost numărul de recipiente alocate municipiului Ploiești și care este felul acestora (tipul de recipient)?
3️⃣Care este programul de colectare selectivă în Ploieşti (străzi/zile)?
4️⃣ Cum se realizează colectarea selectivă a deșeurilor de la asociații de proprietari (blocuri) și gospodării individuale (case)?
5️⃣Care este cantitatea de deşeuri reciclabile colectate în 2020 (săptămână/lună)? Ce s-a întâmplat cu acestea?
♻️Îmi doresc să schimbăm modul de colectare a deșeurilor menajere din Municipiul Ploiești, deoarece operatorul de salubrizare a arătat zero interes și implicare in colectarea selectivă”, a scris Magdalena Trofin pe pagina personală de Facaebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here