fbpx
luni, aprilie 22, 2024
spot_img

O parte din suspecții de evaziune fiscală, aduși la audieri la PCA Ploiești. IMAGINI VIDEO + FOTO

Citește Și

- Reclamă -

Nu mai puțin de 59 de percheziții au fost în derulare în această dimineață, la domiciliul unor persoane și la sediul unor societăți comerciale din București, Prahova și Dâmbovița. Descinderile vizează un grup infracțional specializat în evaziune fiscală, cercetările fiind coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești (PCA).

Faptele ar fi fost comise în perioada 2008-2015, prin intermediul unor societăți de prestări servicii, cele mai multe în domeniul construcțiilor, când în evidența contabilă s-au înregistrat mai multe achiziții de bunuri și servicii de la diverse societăți comerciale de tip fantomă. Facturile întocmite pentru justificarea achizițiilor erau în valoare de 5.000 lei, sumă care este plafonul maxim acceptat de legislația în vigoare pentru efectuarea plăților cu numerar. Astfel, era simulată derularea unor operațiuni comerciale care în realitate nu aveau loc, iar obligațiile de plată către bugetul de stat erau diminuate.

- Reclamă -
Valoarea  prejudiciului este de peste 6.000.000 lei, iar pentru recuperarea acestuia sunt în curs de derulare procedurile pentru aplicarea sechestrului asigurator pe mai multe bunuri mobile și imobile.
În plus, se pare că afaceriștii luau forță de muncă din comuna prahoveană Filipeștii de Pădure, preponderent persoane de etnie rromă, care erau duși să presteze diverse servicii în București, fără a li se încheia însă forme juridice, muncind astfel „la negru”.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală prev. de art. 9 al.1 lit.c din Legea nr. 241/2005 şi complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală prev. de art. 48 al.1 C.p. rap. la art.9 al.1  lit.c din Legea  nr. 241/2005.

Primii suspecți au fost aduși la audieri la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Vezi mai jos imagini video și foto:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

PSD Prahova: Iulian Dumitrescu anunță că doreste să candideze din nou pentru aceeaşi funcție despre care procurorii spun că i-a adus beneficii ilegale de...

PSD Prahova a emis un comunicat de presă ca reacție la faptul că Iulian Dumitrescu, președintele suspendat al Consiliului...
Sari la conținut