O secție a Tribunalului Prahova se va muta, începând cu luna noiembrie, la etajul 3 al complexului comercial Winmarkt. Este vorba de Secția a II-a Civilă Contencios Administrativ și Fiscal care trebuie să se mute din imobilul de pe Bulevardul Republicii, în care funcționează în prezent, clădirea aparținând Consiliul Județean Prahova. Întrucât imobilul este încadrat în clasa I de risc seismic, CJ Prahova a somat chiriașii să se mute în alt sediu.

“Clădirea încadrată în risc seismic I. Pe cale de consecinţă, riscurile atât pentru personal, cât şi pentru justiţiabili sunt foarte mari, mai ales în contextul în care se produc tot felul de mişcări seismice în România”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtător de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton.

Potrivit sursei citate, procedura de închiriere a fost demarată, în luna aprilie.

“Tribunalul Prahova a demarat o procedură de închirirere a unui asemenea spaţiu, încă din luna aprilie a acestui an, procedură în urma căreia s-a declarat o ofertă câştigătoare. Practic, această secţie urmează să funcţioneze în incinta unui centru comercial din Ploieşti, la etajul al treilea. În cadrul secţiei funcţionează 40 de persoane, judecători şi personal auxiliar”, a mai declarat Alina Anton.

La licitația organizată de Tribunalul Prahova au fost depuse trei oferte, dintre care una a fost respinsă pentru că nu a îndeplinit condițiile din caietul de sarcini. Winmarkt a câștigat licitația, venind cu prețul cel mai mic. Spațiul închiriat este de 985 de metri pătrați, iar chiria este de 5.8 euro, pe metru pătrat, fără TVA. Astfel, suma totală plătită lunar va fi de 5.713 euro, fără TVA.

“Acest spaţiu urmează a fi compartimentat pentru a asigura funcţionarea normală a activităţii secţiei. Vor exista registratură, arhivă, două săli de şedinţă, care urmează să fie configurate şi amenajate corespunzător, evident că vor avea şi birouri pentru judecători şi pentru grefieri şi restul persoanelor care lucrează aici. Amenajările, care se efectuează de către proprietar, trebuie să fie gata până la data de 31 octombrie”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here