Restaurantele, barurile şi cafenelele care funcţionează în Sinaia și Bușteni pot primi clienți la 50 la sută din capacitate începând de luni 22 decembrie, este anunțul făcut vineri în urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

Din 17 noiembrie, toate restaurantele şi barurile din Sinaia și Buşteni au fost nevoite să închidă spaţiile la interior şi să-şi servească clienţii doar în regim „to go”. Au rămas deschise doar restaurantele şi cafenelele din interiorul hotelurilor şi pensiunilor, însă doar pentru turiştii care erau cazaţi în cadrul acelor unităţi. Cu doar două zile înainte de Revelion, odată cu scăderea numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, CJSU a permis redeschiderea restaurantelor la o treime din capacitate.

Astfel, de luni 22 februarie 2021, Sinaia și Bușteni se bucură de o relaxare a restricțiilor care au afectat drastic industria HoReCa din zona montană a județului Prahova.

În plus, tot de luni, elevii din Sinaia și Bușteni se întorc la școală fizic.

În Prahova, doar o singură localitate a rămas în scenariul roșu, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 la nivel local. Este vorba despre comuna Cosminele. Azuga, Olari și Poiana Câmpina sunt în scenariul galben, rstul localităților din Prahova fiind ”pe verde”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here