O tânără a murit noaptea trecută la Maternitatea Ploiești, fiind infectată cu coronavirus. Potrivit directorului medical al unității sanitare, femeia a venit la spital când deja era în stare gravă. Sarcina s-a oprit din evoluție, iar fătul a fost scos, însă femeia și-a dat noaptea trecută ultima suflare. Călin Adrian Boeru, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie (SOG) din Ploiești trage un semnal de alarmă cu privire la importanța vaccinării și a faptului că este esențial ca gravidele infectate să meargă de urgență la maternitate.

Potrivit directorului medical al Maternității Ploiești, sarcina femeii nu era foarte avansată când s-a oprit din evoluție. Femeia a venit la spital când deja avea o formă avansată de COVID, fiind în stare gravă. Medicii au operat-o și au evacuat fătul, ne-a explicat Călin Boeru, apoi s-au făcut eforturi mari pentru a-i salva viața tinerei, dar cu toate acestea femeia a murit.

“Au început să fie cazuri foarte complicate la gravidele nevaccinate. Avem foarte multe gravide infectate cu coronavirus, dar toate vin târziu la spital și sunt nevaccinate, cu toate că imunizarea este posibilă. Nimeni nu a promovat campania de vaccinare pentru gravide, noi am postat și pe site-ul spitalului, purtăm insigne pentru a promova acest lucru, dar lumea e reticentă și așa se ajunge la situații complicate.

Inclusiv astăzi au venit două gravide pozitive COVID. Colaborăm cu toate spitalele în permanență, dar pacientele vin târziu la noi. Noi tratăm punctual paciente gravide și între noi, ca spitale, ne ajutăm, se dau medicamente dintr-o parte în alta, lumea nu vede ce eforturi se fac, dar cu toate dotările suntem neputincioși în fața unei astfel de boli. Toate pacientele pozitiv COVID sunt cu simptomatologie veche, se ajunge la situații complicate și degradarea stării unei gravide merge până la deces, iar în acel punct suntem în etapa de regret. Păcat că nu știm să profităm măcar în al 13-lea ceas, să salvăm ce se mai poate.

Tânăra care a murit noaptea trecută a fost un caz dificil de la început, n-a venit la spital la timp, era nevaccinată. Din ce am înțeles din anamneză mai avea un copil acasă…

Lumea încă nu ia în serios ce se întâmplă.”, ne-a declarat Călin Boeru, directorul medical al Maternității Ploiești, care a mai precizat că recomandă vaccinarea pentru toate gravidele și că nu există niciun studiu sau document oficial care să ateste că acest lucru ar fi contraindicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here