O viitoare mămică de 31 de ani, din Baia Mare, diagnosticată cu COVID-19, s-a stins la Terapie Intensivă.

Tânăra însărcinată în luna a cincea ar fi refuzat inițial tratamentul, invocând motive religioase. Starea ei s-a agravat, iar medicii nu au reușit să o mai salveze.

Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU: “S-au respectat protocoalele, iar cadrele medicale au făcut tot ce a fost posibil pentru a-i salva viața, inclusiv transplant de plasmă, însă starea i s-a degradat și a decedat. A avut mai multe boli asociate, inclusiv obezitate. La început a fost reticentă cu privire la tratament. Acolo până la urmă medicii au convins-o să i se administreze tratamentul. Are o confesiune religioasa care nu-i permitea anumite tratamente medicale”.

Internată de două săptămâni

Tânăra însărcinată a ajuns acum două săptămâni la spitalul din Baia Mare. După primele investigații, medicii au diagnosticat-o cu dublă pneumonie. Ulterior, femeia a fost testată pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

Internată, a refuzat categoric tratamentul, invocând religia – face parte din comunitatea de penticostali din județ.

După mai multă muncă de lămurire, doctorii au reușit să o convingă că are nevoie de medicație. Starea ei s-a agravat însă brusc și a fost intubată. Din nefericire s-a stins, chiar în secția de Terapie Intensivă.

Sursa: Ştirile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here