fbpx
luni, decembrie 11, 2023
spot_img

O tânără în scaun cu rotile acuză doi șoferi STB că au umilit-o: unul nu i-ar fi deschis ușa, altul i-ar fi înjurat mama care o însoțea. Reacția CNCD

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

O tânără în scaun cu rotile a acuzat doi șoferi ai societății de transport public în comun din București că au umilit-o pe ea și pe mama ei, care o însoțea. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) spune că s-a autosesizat în acest caz, transmite g4media.ro, care îl citează pe președintele instituției, Csaba Asztalos.

Tânăra trăiește în Spania, dar venită în România, în vacanță, spune că șoferul unui autobuz a refuzat să le deschidă ușa, iar al doilea a refuzat să plece din stație până când cele două femei nu i-au mulțumit pentru ajutorul dat la urcarea în autobuz și ar fi insultat-o pe mama tinerei.

- Reclamă -

Redăm mai jos postarea:

”Am spus eu că nu mă mai vedeți prea mult pe aici, însă anumite situații te împing over the edge.

Ca să înțelegeți contextul, m-am întors în București în vacanță de vară. De ce m-am întors? Ca nu cumva să uit câte dizabilități are sistemul, societatea și așa mai departe. Nu voi stiliza foarte mult textul, pentru că nu are rost. Voi spune scurt și la obiect ca să nu las loc de interpretări pentru cei care ar îndrăzni.

- Reclamă -

Mă întorceam de pe Calea Victoriei după ce am petrecut o seară atât de relaxantă cu una dintre prietenele mele dragi. Eram împreună cu mama, deoarece, după cum bine știți povestea, aici nu pot folosi scaunul cu rotile electric din cauza bordurilor, rampelor etc. Voiam să luăm autobuzul 104 de la stația Națiunile Unite. Primul autobuz care a ajuns în stație ne-a ignorat efectiv existența. Sau, mai bine spus, a considerat probabil că în mașina lui nu are ce căuta un scaun cu rotile, pentru NE-A ÎNCHIS UȘA ÎN FAȚĂ. LA PROPRIU.

Asta se întâmplă la 21:32 și este vorba despre șoferul mașinii cu numărul 602 STB.
Ok, ok, notat număr pentru reclamație.

Dacă credeți că asta a fost urât, puneți-vă centurile.

Vine următoarea mașină. Nenea șofer, că nu-i pot găsi alt apelativ care să nu depășească normele bun simțului, pe lângă faptul că nu și-a făcut datoria de a coborî rampa, invocând DIN NOU scuza patetică „însoțitorul trebuie să facă asta”, și-a arătat misoginismul care putrezește în toată ființa lui. Nu a pornit din stație până nu s-a asigurat că noi ar trebui să-i mulțumim pentru buna lui voința de a ne permite să urcăm în autobuzul său ruginit. De ce am folosit termenul de misogin? Păi cum să vă spun? I-a strigat mamei de pe prea înaltul său scaun de șofer „Să-mi sugi ***”. Éste vorba despre șoferul mașinii cu numărul 91 NZK.

- Reclamă -

Și acum, pun și eu o întrebare lui Nicușor Dan , Societatea de Transport București … VI SE PARE NORMAL CA O PERSOANĂ CU DIZABILITĂȚI SĂ SUPORTE ASTFEL DE COMPORTAMENTE DIN PARTEA UNOR ASTFEL DE INDIVIZI?

Vi se pare normal ca aceste lucruri se să întâmple în 2022 într-o capitală europeană?

Cer sancțiuni, și nu doar din vorbe precum răspunsul generic primit la fiecare reclamație „vom Lua măsuri”. De ani de zile tot „luați măsuri”, situația devenind și mai gravă. De ani de zile se întâmplă aceleași lucruri. De ani de zile.

Iar singurul meu gând era că abia aștept să mă întorc în Madrid…”

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

A doua ședință de CL boicotată de consilierii. Bugetele mai multor instituții nu pot fi rectificate

Vineri, 8 decembrie, Consiliul Local a fost convocat pentru aprobarea mai multor proiecte de rectificare bugetară, dar și pentru...
spot_img