Din ce în ce mai multe zboruri suferă modificări de orar sau sunt anulate, iar companiile aeriene au început să mărească prețul biletelor de avion, ca urmare a scumpirii combustibilului și a creșterii numărului de bilete de avion cumpărate.

Începând cu luna aceasta, procentul numărului de zboruri anulate sau care au suferit modificări de orar a crescut până la 30%, în comparație cu luna mai, când procentul era de 10%.

”La aproape jumătate de an de la finalul pandemiei şi ridicarea tuturor restricţiilor, industria turismului încă mai suferă de pe urma efectelor pandemice şi a pregătirii slabe a companiilor aeriene, a aeroporturilor şi a tuturor companiilor implicate în procesul de operare a unui aeroport. În ciuda tuturor avertismentelor industriei din ultimul an, în prima luna a sezonului turistic de vară, industria se confruntă cu un număr uriaş de zboruri anulate sau cu un program de zbor modificat semnificativ”, conform surselor G4Media.

Cauza principală a anulărilor sau modificărilor zborurilor este creșterea uriașă de cereri de călătorii și neanticiparea acesteia, iar companiile aeriene, aeroporturile şi operatorii la sol nu au reuşit să revină la dimensiunea şi numărul de angajaţi post-pandemic.

”Din toate semnalele de alarmă trase de evoluţia industriei aeronautice, cel mai evident rămâne impactul sezonului turistic asupra situaţiei zborului la nivel european şi intercontinental. Dacă în luna mai aproximativ 10% dintre zboruri aveau notificări de schimbare de orar de zbor sau anulare, în luna iunie, prima lună de sezon turistic de vară, procentul acesta a urcat la 30%. Din toate notificările primite în iunie, 31% sunt pentru zboruri care au plecarea sau returul în iunie. Prin urmare se confirmă informaţia că se fac foarte multe modificări/anulări în timp foarte scurt până la zbor”, mai spun sursele.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here