Frățicilor, grea e meseria de shaormar. Dar de ce să-l mânii pe marele Manitu, are și părțile ei bune. În primul rând mai mâncăm moca niște cărniță cu un cartoffen prăjit să sară colesterolul din limite. Plus că nu te plictisești. Dimineața vin școlarii și liceenii să-și facă plinu, să înceapă școala plini de energie. Mai aflu și eu de una alta, descoperiri din fizică, biologie, am chiar niște idei de cum să tai berbecuțul pe semidiagonală ca să-și păstreze savoarea.

Un alt avantaj de care mă bucur este că am serviciul lângă sediile partidelor. Dacă aveți impresia că politica se face la partid, vă înșelați mai amarnic decât un orb care intră în Hala de Pește. Politica adevărată se face cu o shaorma cu de toate în față. E ca vinul bun, dezleagă limbile, creează alianțe. Păi să vedeți ce înfulecă liberalii cu pesediștii cot la cot de zici că-s frați de lipie. Numai zâmbete și plescăituri. E atâta consens că mai că ar trebui să facă un partid unic. Nu de alta, dar dacă tot e atâta prietenie, la ce bun să te mai prefaci la televizor că te dușmănești cu X sau Y? Și ca logo să pună o shaorma mare cu de toate.

Seara în special învăț politică mai dihai ca ăia din biroul semirotund. Dacă mai lucrez vreo doi ani la shaormerie, pe urmă intru în politică mai pregătit decât Obama. Seara, după ședințele de partid, vin băieții cu foamea-n pipotă și bagă cu de toate. Și-n timp ce degustă puiuțul, berbecuțul sau sosurile picante fac strategii de campanie, cine cu cine să se mai certe, cine să se aleagă, ce liste să mai facă. Nu de alta, dar s-a deschis sezonul la parlamentare și aleargă fiecare după un ciolan, pardon, o shaorma babană. Io, sincer, i-aș vota pe ăia de lasă bacșiș mare. Surprinzător, cei mai chitroși sunt social democrații, iar liberalii sunt mână largă. Așa am depistat de-a lungul timpului traseiștii politici. Când vedeam vreun liberal cu arici la buzunar puteam pune pariu că e fugit de la PSD. Sau vreun social democrat ce dădea bacșiș bun. Clar, traseist, fugit de la PNL. Singurii care-s mai ciudați sunt foștii pedeliști. Ăstora le place numai vita. Și de bacșișuri nici vorbă. Le-o fi tăiat Boc și pe alea.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here