Prahoveanca Oana Marica, proprietara salonului cu același nume din Capitală, a câștigat în primă instanță procesul intentat împotriva publicației CANCAN! Fostul fotomodel a atacat publicația în instanță după ce a publicat în mod repetat articole despre ea.

Societatea care deține ziarul CANCAN trebuie să-i plătească daune morale Oanei Marica, să șteargă mai multe articole despre aceasta și să publice hotărârea instanței într-un ziar de largă circulație. Iată soluția instanței:

“Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Cancan.ro Media Division S.R.L., invocată de aceasta prin întâmpinare. Respinge acţiunea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâta Cancan.ro Media Division S.R.L., ca fiind formulată împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei License Portofolio Management S.R.L., invocată de aceasta prin întâmpinare, privind pretenţiile formulate în legătură cu articolele publicate pe site-ul www.cancan.ro anterior datei de 11.02.2016. Respinge pretenţiile formulate în legătură cu articolele publicate pe site-ul www.cancan.ro anterior datei de 11.02.2016, formulate de reclamantă în contradictoriu cu pârâta License Portofolio Management S.R.L., ca fiind formulate împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei License Portofolio Management S.R.L., invocată de aceasta prin întâmpinare, privind pretenţiile formulate în legătură cu articolele publicate pe site-ul www.cancan.ro ulterior datei de 11.02.2016. Admite în parte acţiunea formulată în contradictoriu cu pârâta License Portofolio Management S.R.L. Obligă pârâta License Portofolio Management S.R.L. să plătească reclamantei suma de (…) euro (echivalentul în lei la cursul valutar afişat de B.N.R. din ziua plăţii), cu titlu de daune morale. Obligă pârâta License Portofolio Management S.R.L. să publice, pe cheltuiala sa, prezenta hotărâre într-un ziar de largă circulaţie, precum şi să înlăture articolele, fotografiile şi înregistrările video existente pe site-ul www.cancan.ro, ce au fost publicate la data de 08.09.2017, 29.08.2017, 29.04.2017 şi 28.05.2016, în legătură cu reclamanta. Respinge în rest acţiunea ca neîntemeiată. Obligă pârâta License Portofolio Management S.R.L. să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 100 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru. Respinge ca neîntemeiate cererile ambelor pârâte de obligare a reclamantei la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de a formula apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată potrivit art. 396 alin. 2 Cod Procedură civilă, astăzi, 22.03.2018.
Document: Hotarâre 22.03.2018″.

Senținta nu este definitivă și poate fi atacată la o nouă instanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here