Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova a anunțat luni faptul că lt. col. Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției jandarmilor la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al instituției.

Pentru asigurarea continuității, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.

”În urma discuțiilor apărute în spațiul public care afectează imaginea Jandarmeriei Române, începând cu data de astăzi, 04.01.2021, lt. col. Laurențiu Cazan a decis să-și retragă acordul privind împuternicirea sa în funcția de inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.
Pentru asigurarea continuității comenzii, la conducerea Inspectoratului va rămâne prim-adjunctul inspectorului șef, colonel Dragoș Buzoianu.
În conformitate cu prevederile legale în vigoare, cu aceeași dată, prin ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, ofițerul urmează să îndeplinească atribuțiile avute înainte de această împuternicire”, a anunțat IJJ Prahova.

Vă reamintim faptul că Dacian Cioloș a anunțat în urmă cu puțin timp faptul că a avut o discuție cu ministrul de Interne Lucian Bode pe această temă.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că locotenentul colonel Laurențiu Cazan nu ar trebui să aibă responsabilități la comandă operativă deoarece modul în care s-a acționat atunci ridică probleme chiar și de etică profesională (mai multe amănunte aici).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here