fbpx
luni, aprilie 15, 2024
spot_img

OFICIAL Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în Prahova. Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență

Citește Și

- Reclamă -

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis că purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în spațiile publice din județ. Măsura intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie.

Mai jos redăm integral comunicatul de presă emis de Prefectura Prahova în acest sens:

- Reclamă -

„Comunicat de presă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Prahova, sub conducerea domnului prefect Cristian Ionescu, a aprobat ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie în spațiile publice din județul nostru.

Conform Hotărârii C.J.S.U nr.27/07.04.2020, decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact).

- Reclamă -

Pe fondul crizei de măști, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale.

Se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.

Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se află în următoarele situații:

–        se deplasează pe raza județului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun;

- Reclamă -

–        se află în spații publice (instituții publice, spații comerciale, piețe agroalimentare, gări, autogări etc.);

–        în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.

Măsurile stabilite prin hotărârea C.J.S.U Prahova vor intra în vigoare începând cu data de 10.04.2020, astfel încât populația să aibă timpul necesar pentru a se informa și a-și procura/confecționa aceste măști de protecție.

Instituția Prefectului județului Prahova

07.04.2020″

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Nu este nici un,, obligatoriu” sa le porți , obligatoriu este să anunțe ei populația cu privire la acest mijloc de protecție relativ respectiv alternativ. Nu i-ați putut obliga voi pe musulmanii teroriști din Europa să-și dea jos,, cearceafurile”din cap (trase până sub ochi) pe asemenea considerente ( de siguranță națională, starea de urgență intrând sub această incidență ), dar după capul vostru ne puteți obliga pe noi nativii (ca să nu zic naivii) să ni le punem astfel. Până nu este publicată în monitorul oficial o asemenea ordonanță militara ,, prin care să fim astfel obligați în acest sens la a purta” ( sau un echivalent dat prin lege organica, ordinară, specială, O.U.G/O.G.,H.G.), rămâne doar o recomandare din punct de vedere juridic.

  2. Nu am nimic împotriva,, la a purta”maștile, însă ma intrigă faptul ca voi paraziții din fruntea ROMANISTANULUI , după ce ați devalizat țara impuneți doar obligații pentru populația normală, sănătoasă…( cetățenii Onești-cinstiți ).Fără să vă gândiți la consecințe și fără să vă asumați nici o obligație pentru care să răspundeți în mod real și pe măsură. Avem o grămadă de,,fabrici și făbricuțe” de confecții închise, material obișnuit ( bumbac, textil etc. ) cu duiumul…dar nu sânteți în stare sa le fabricați și distribuiți gratuit. Sau nu v-ați înțeles la PARANDĂRĂT…și cine să le fabrice astfel…(,, ai noștri, ai voștri, ai lor, ori ai celorlalți „…sau care dă,, dreptul de șmecher” mai consistent ) pe acestea ?! Bine că ați închis în casă populația normală și sănatoasă fără măsuri complementare obligatorii din partea statului…adică cu riscul ( bună știință criminală a voastră ) de a-i lăsa să moară de foame astfel la propriu ( dacă nu ne omoară Covid-19 o faceți voi în chinuri echivalente, așa zis motivând-vă în mintea voastră că,, scapă cine poate” ) ; după ce tot voi, în mod direct, i-ați nenorociți pe viață pe o bună parte dintre aceștia aducându-i în situații dezastruoase în care se află, prin actele și faptele voastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Video – PNL vrea să mărească prețul la gigacalorie în Ploiești

Prezent la întrunirea consilierilor județeni, pentru a cere lămuriri în legătură cu subfinanțarea Ploieștiului, primarul Andrei Volosevici a fost...
Sari la conținut