11 persoane au fost rănite după ce două trenuri, unul de marfă și unul de călători, s-au ciocnit în gara Ploiești Triaj. 

Trenul de marfă aparține unui operator privat.

RAPORTUL ISU PRAHOVA:

Un accident feroviar grav s-a produs miercuri după amiază, în jurul orei 15.39 între stațiie Ploiești Sud – Ploiești Triaj. Un tren de călători și un tren de marfă al unui operator privat au intrat în coliziune.

La momentul accidentului, în trenul Regio 5008 care circula pe ruta Buzău-Ploiești Sud-București Nord se aflau aproximativ 50 de persoane.

11 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, toate au fost conștiente, 10 dintre acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Ploiești, iar cea de-a 11 la un spital din capitală cu elicopterul SMURD.

Alte 37 de persoane (din care 3 minori) din trenul de călători, au fost evaluate medical, însă au refuzat transportul la spital. La dispoziția acestora a fost pusă o garnitura de tren care îi va duce la destinație.

La fața locului au fost mobilizate două descarcerări, trei autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, patru ambulanțe SMURD, o autospecială de terapie intensivă și una de transport personal și victime multiple și 19 ambulanțe de la SAJ. Totodată, la locul intervenției s-au deplasat trei autospeciale de primă intervenție și comandă și grupa operativă.

În sprijinul echipajelor prahovene, la fața locului a fost trimisa și echipa CBRN a Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgenta. De asemenea, un elicopter SMURD s-a deplasat în zonă.

Echipajele s-au deplasat terestru din cauza unor viaducte existente în zona producerii evenimentului, iar drumul a fost inaccesibil autospecialelor de intervenție, victimele fiind aduse pe tărgi, la o distanță de aproximativ 700 de m unde se aflau ambulanțele pentru preluarea răniților.

CITEȘTE și VIDEO+ FOTO: Imagini de la accidentul feroviar de lângă Ploiești. Două trenuri s-au ciocnit

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here