Oficialii de la Atena au făcut un nou anunț de interes pentru turiștii români care vor trece granița în vacanță pe țărmurile elene. Potrivit autorităților, persoanele care vor fi testate pentru COVID-19 nu sunt obligate să intre în carantină 24 de ore după prelevarea probelor, ci își vor continua călătoria, urmând ca cei cu rezultate pozitive să fie înștiințați despre acest lucru ulterior, la aflarea rezultatelor.

Ministerul Turismului din Grecia precizează că testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută, iar probabilitatea testării cetățenilor români „este foarte mică”.

Comunicatul comun al ministerului și al Organizaţiei Naţională de Turism a Greciei a apărut după mai multe critici venite din partea turiștilor și agențiilor de turism, scrie digi24.ro.

Grecia a anunţat înainte de 15 Iunie 2020 că România se află în primul grup de țări care pot trimite turişti in Grecia. Acest prim grup include țări considerate foarte sigure în privința pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvență scăzută. Probabilitatea testării cetățenilor români este foarte mică”, se arată în comunicat.

Procedura de testare este foarte simplă şi rapidă (probe prelevate din gât şi nas) fără să provoace disconfort. Nu există nicio obligativitate de carantinare după test, turistul este liber să își continue călătoria. Acesta va fi înștiințat doar în eventualitatea in care testul este pozitiv”, mai arată ministerul elen al turismului.

În ceea ce privește formularul pe care turiștii trebuie să-l completeze înainte de sosirea în Grecia, acesta „contribuie la modernizarea monitorizării statistice a fluxurilor turistice și, prin urmare, la îmbunătățirea siguranţei turiștilor”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here