ispas saghel dna 13oct 3

Emanuel Saghel, fost șef serviciu în cadrul BCCO Ploiești, Constantin Ispas, fost șef DGA Prahova, fost șef SIPI, și Adrian Rădulescu, fost adjunct al comandantului Poliției Prahova, sunt cercetați în prezent într-un dosar penal instrumentat de Direcția Națională Anticorupție serviciul teritorial Ploiești pentru constituire de grup infracțional organizat. În paralel, cei trei ofițeri au fost deja trimiși în judecată pentru fapte de corupție în dosarul 150/P/2014 instrumentat de procurorii DNA Ploiești.

Printre acuzațiile pe care procurorii anticorupție le-au formulat împotriva celor trei ofițeri se numără și aceea de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. Procurorii au probe potrivit cărora Constantin Ispas deținea, prin fratele său, o fermă și, mai mult decât atât, este acuzat că vindea produsele fie la poarta fermei, fie la magazinul unei alte persoane din Halele Centrale din Ploiești. Potrivit unui martor din dosar, Ispas a ajuns să vândă brânză la respectivul magazin prin intervenția unui alt polițist. Cât despre Emanuel Saghel, martorii din dosarul 150/P/2014 au declarat că acesta vindea roșii cherry și alte legume la restaurantul BEST, unde le ducea în lădițe.

Încă un polițist, implicat în afacerea cu brânză

Revenind la Constantin Ispas care vindea brânză unui magazin de la Halele Centrale, relevantă în acest sens este declarația unui martor din dosar, proprietarul magazinului, care spune că a vândut brânză adusă de Ispas după ce i-a cerut acest lucru un alt polițist.

Bărbatul spune că de ani de zile este autorizat să comercializeze produse lactate din gospodăria proprie și că a închiriat un spațiu la hale. Acesta le-a declarat procurorilor că în primăvara anului 2015 a fost contactat de polițistul B. M. care i-a cerut să vândă la magazinul său brânză pentru o altă persoană. Martorul povestește că ulterior un bărbat pe nume Ispas i-a adus 40 de kilograme de brânză, pe care i le-a vândut cu 10 lei/kg.

„În primăvara anului 2015, am fost contactat personal de B. M., agent de poliție, care m-a rugat să comercializez brânza pentru o persoană al cărei nume nu mi-l amintesc, despre care mi-a spus că este crescător de animale și cunoștință de-a sa. Am fost de acord și după o perioadă de timp mai îndelungată a venit la magazinul meu o persoană care s-a recomandat cu numele de ISPAS, nu rețin prenumele, parcă ION și mi-a adus o cantitate de aproximativ 40 de kg de brânză, pe care eu am cumpărat-o de la acesta cu prețul de 10 lei/kg, iar ulterior am revândut-o cu 14 lei/kg”, le-a declarat martorul anchetatorilor.

Bărbatul a mai spus că acest lucru s-a mai întâmplat de alte trei-patru ori, de fiecare dată cumpărând de la Ispas cantități de brânză între 20 și 40 de kg, la prețul de 10 lei/kg.

Ispas cu brânza, Saghel cu legumele

În timp ce Constantin Ispas vindea brânză de la ferma pe care o controla prin fratele său, Emanuel Saghel vindea legume la restaurantul BEST din Ploiești (SC RODIS SRL), administrat de Alexandru Crângu. În aceeași societate, RODIS SRL, potrivit portalului listafirme.ro, figurează ca asociat și Lucian Iustin Nedelcu, nașul de cununie al primarului Ploieștiului, Adrian Dobre.

Unul din martorii din dosarul în care cei trei ofițeri au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, angajat al restaurantului, spune că i-a văzut pe Emanuel Saghel și pe fratele lui aducând cantități mari de legume la restaurant, în lădițe cu roșii și ardei, dar și alte astfel de legume, însă nu cunoaște motivul. De precizat este că la DNA au fost audiați mai mulți angajați ai localului, care au declarat că Emanuel Saghel era un client fidel, un om „de-al casei”.

Despre legumele vândute de Saghel la BEST a dat mai multe detalii bucătarul șef al restaurantului, Pavel Brânzei, care în data de 5 noiembrie 2015 le-a declarat procurorilor că i-a văzut stând la aceeași masă în restaurant pe Alexandru Crîngu și pe Emanuel Saghel. Acesta spune că Saghel a adus roșii cherry pentru bucătăria localului, după ce chiar el a solicitat acest lucru și i-a explicat bucătarului că legumele provin din gospodăria mamei sale din localitatea I. L. Caragiale. Bucătarul-șef al BEST mai spune că Saghel și fratele său aduceau câte 7-8 kg de roșii și că în anul 2015 a adus de aproximativ trei ori, iar în anul 2014 de circa zece ori. Martorul povestește și că Saghel i-ar fi spus că furnizează astfel de produse și unui alt restaurant administrat de o persoană pe nume Țilimpea. Martorul explică faptul că banii pentru legume erau achitați de Crîngu și că el îl informa pe acesta când și ce cantitate de roșii a livrat Saghel.

Cât câștiga Saghel din afacerea cu roșii

“Fac precizarea că SAGHEL EMANUEL nu venea de fiecare dată la restaurant doar să servească masa ci a venit şi să aducă pentru bucătăria restaurantului roşii cherry. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a solicitării lui MANUEL, care mi-a precizat că respectivele legume proveneau din gospodăria mamei sale din com. I.L. Caragiale. Cantităţile de roşii aduse fie de MANUEL fie de fratele acestuia erau de aproximativ 7-8 kg şi mi le vindea cu circa 7-8 lei pe kg. În anul 2015 din partea lui SAGHEL EMANUEL mi-au fost aduse roşii cherry de circa trei ori, iar în anul 2014 cred că acest lucru s-a întâmplat de circa 10 ori, cu precădere la sfârşitul săptămânii. De asemenea, MANUEL mi-a precizat că mai furnizează astfel de produse şi unui alt restaurant administrat de o persoană ŢILIMPEA. Banii pentru respectivele cantităţi de legume ce erau furnizate restaurantului erau plătiţi de CRÂNGU ALEXANDRU, întrucât eu îl informam pe acesta când şi în ce cantităţi erau livrate produsele respective de către MANUEL, însă nu cunosc în ce împrejurări se realiza plata.”, a declarat Pavel Brânzei, bucătarul șef de la BEST la acel moment, procurorilor anticorupție.

Citește și:

Ofițeri și șefi din Poliția Prahova, la un pas să fie arestați într-un dosar fabricat pe denunțuri false- FOTO DOCUMENTE, STENOGRAME

Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova, audiat la DNA Ploiești: “Recunosc că am făcut o prostie”. FOTO-DOCUMENTE

Adrian Rădulescu, fost adjunct al șefului Poliției Prahova, înjură un magistrat: F*tu-l în gură să-l f*t de javră împuțită, de idiot prost – STENOGRAME

Mărturii incredibile: polițistă batjocorită de ofițerul Adrian Rădulescu. FOTO-DOCUMENTE

Vezi mai jos foto-documente cu declarațiile martorilor amintiți mai sus. Facem precizarea că declarațiile se regăsesc în dosarul 150/P/2014 al DNA Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here