Florin Macovei, un om de afaceri din Brașov, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la șase ani de închisoare într-un dosar privind obținerea frauduloasă de fonduri europene în valoare de trei milioane de euro.

În același dosar de corupție au fost implicați și doi angajați ai Ministerului Agriculturii, care sunt acuzați că au primit mită de la Macovei. Cei doi sunt Viorel Brezeanu, însărcinat cu efectuarea controalelor din cadrul Ministerului Agriculturii, Direcția Generală Control și Antifraudă, și Gabriel Potcovaru, angajat în cadrul Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Brașov. Cei doi au primit de la instanța de fond, Tribunalul București, opt ani, respectiv cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

În apel, cei doi angajați ai Ministerului Agriculturii nu au mai primit aceleași pedepse. Viorel Brezeanu a fost achitat, iar Gabriel Potcovaru a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în contextul în care Curtea de Apel București a anulat interceptările realizate de SRI în dosar, în baza unei decizii a Curții Constituționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here