Vlad Constantin, omul de afaceri poreclit Șomeru’, cunoscut pentru faptul că a fost “denunțător de serviciu” la DNA Ploiești, apoi i-a denunțat pe procurori, a fost bătut de două persoane în centrul orașului Sinaia vineri seară, 11 ianuarie 2019! Vlad Constantin se află la ora actuală la sediul Poliției Sinaia, unde depune plângere împotriva celor care l-au bătut.

Vlad Constantin, zis Șomerul, este “denunțătorul de serviciu”, după cum scrie și pe pagina sa de Facebook la categoria loc de muncă (“turnător la DNA”). Șomerul este un om de afaceri din Comarnic, care “s-a lansat” în lumea penalilor cu scandalul Tibi Oil, firmă din Câmpina pe care a deținut-o. Este cunoscut în zona Comarnic- Breaza – Azuga drept un om de afaceri care se ocupă cu afaceri cu produse petroliere, având mai multe benzinării în zona Valea Prahovei.

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată, în 2013, de către DIICOT Ploiești, pentru evaziune fiscală și spălare de bani. La acea dată, procurorii l-au acuzat că a coordonat un grup infracțional organizat din care făceau parte alţi doi suspecţi și că, împreună, au înfiinţat opt societăţi comerciale în Bulgaria, prin intermediul cărora au făcut achiziţii intracomunitare de produse petroliere din România. Cei trei achiziționau de la rafinăriile din țară diferite tipuri de uleiuri, pe care le vindeau apoi ca benzină sau motorină prin intermediul unor societăți fantomă. Uleiurile erau vândute fictiv în Bulgaria și, fiind vorba de livrare intracomunitară, nu se plătea TVA.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de patru milioane de euro adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor şi au pus sechestru pe bunuri imobile şi utilaje în valoare de peste 2,5 milioane de euro aparţinând lui Vlad Constantin.

“Denunțător de serviciu”, sau “turnător la DNA” cum își spune singur, Vlad Constantin a fost cel care l-a denunțat pe fostul deputat Mircea Roșca la DNA Ploiești, când a prezentat o probă video din care reieșea că a dat o mită de 20.000 de euro, pentru a obține mai multe terenuri în Azuga.

Arestat în 2013 de Tribunalul Prahova la cererea DIICOT, Șomerul a stat aproximativ șase luni în arest preventiv, apoi a fost plasat în control judiciar până pe data 2 noiembrie 2015. Dar problemele cu legea ale lui nu se termină aici. În noiembrie 2016 a fost din nou arestat preventiv de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești într-un alt dosar, care avea ca obiect săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi ultraj.

Vlad Constantin a rămas în spatele gratiilor până în decembrie 2016, când a fost plasat în arest la domiciliu. În februarie 2017, Tribunalul Prahova a admis contestația acestuia și l-a plasat din nou sub control judiciar.

În plus, în spațiul public a apărut o înregistrare a unei discuții dintre acesta și Cristinel Toader, fostul director al Poliției Locale Ploiești. În înregistrarea audio se aude cum Vlad Constantin îi spune lui Toader că vrea să-l ucidă pe un procuror, fiind o amenințare fără precedent la adresa unui magistrat din partea unui cercetat penal.

În noiembrie 2017, Vlad Constantin a fost trimis în judecată, din nou, de PCA Ploiești alături de Ion Tudora sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, ultraj, dare de mită, luare de mită și deturnarea licitațiilor publice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here