Onorel Lupu, bărbatul evadat în data de 18 aprilie din Penitenciarul Ploiești, nu a mai reușit să fure de mâncare de cinci zile, spun surse judiciare. A încercat să intre într-una dintre casele din satul Matița, luni noaptea, dar a fost văzut de polițiști care l-au alergat până ce bărbatul a reușit să se facă din nou nevăzut. De atunci stă ascuns. Polițiștii sunt convinși că în curând va ieși din ”bârlog” pentru că are nevoie de hrană. Între timp, în jurul acestui bărbat, devenit deja personaj de poveste, se țes legende multe dintre ele fără nicio urmă de adevăr.

Potrivit unor surse judiciare, ultima lovitură dată de Onorel Lupu s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute. A furat de mâncare dintr-o casă din zona comunei Păcureți, iar de atunci niciun furt nu a mai fost anunțat de către localnici care au început și ei să fie mai precauți și să colaboreze cu polițiștii. Polițiștii sunt convinși că evadatul nu mai are mâncare de aproximativ cinci zile, astfel că în curând va fi nevoit să-și caute hrană.

Aceleași surse au precizat că Onorel a încercat în noaptea de luni spre marți să fure dintr-una dintre casele din satul Matița, dar a fost surprins de către polițiști. Aceștia l-au alergat până i-au pierdut din nou urma când Onorel s-a aruncat pur și simplu într-o râpă plină cu stufăriș.

Nici măcar câinii de urmă de la centrul chinologic de la Sibiu, special antrenați pentru a găsi persoane în mediul natural, nu au reușit să-l ”miroasă” pe Onorel. Bărbatul știe că are poliția pe urmele lui și stă ascuns acum zi și noapte.

Localnicii din Matița spun că în zona lor pădurea se întinde pe o suprafață de câteva sute de hectare, iar Onorel Lupu cunoaște foarte bine locul, dat fiind că aici a copilărit.

În trei săptămâni de când a reușit să fugă din închisoare, Onorel a reușit să stârnească imaginația localnicilor. Unii au spus despre el că lasă semnătura prin fiecare casă prin care trece, aspect dezmințit de către polițiști. Mai mult, evadatul a devenit chiar personaj de telenovelă. Pentru că oamenii nu i-au înțeles gestul de a fugi din închisoare doar cu câteva luni înainte de a fi eliberat legal, i-au pus în spate un scenariu de telenovelă. Se spune despre Onorel că dragostea pentru o fată minoră l-ar fi determinat să evadeze. Mai mult, chiar această adolescentă ar fi cea care l-ar ajuta să supraviețuiască în inima pădurii ducându-i de mâncare, apă și țigări. Nici această poveste nu se confirmă.

Un alt scenariu ține de legătura tensionată dintre Onorel și fratele său. Sătenii susțin că bărbatul ar fi venit acasă cu gând de răzbunare, supărat că fratele său l-ar fi denunțat la poliție cu ani în urmă, atunci când a fost condamnat pentru furt. Deocamdată Onorel nu a luat legătura cu rudele sale, mai spun polițiștii, iar comportamentul său de până acum nu a lăsat să se întrevadă vreo intenție violentă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here