fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Operatorul Termoficare Prahova a dat în judecată autorităţile şi refuză în continuare să pună în funcţiune cazanul 2 din CET Brazi

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Termoficare Prahova SA a deschis un litigiu, solicitând ca Primăria Ploieşti să-i plătească subvenţia pentru apa caldă furnizată în lunile mai şi iunie. Operatorul urmează să solicite şi banii pe iulie.

Reprezentanţii companiei susţin că Primăria trebuie să achite aproximativ 4,4 milioane de lei pentru perioada mai-iunie, urmând ca factura pentru iulie, care încă n-a ajuns la scadenţă, să ducă totalul până undeva la 6 milioane de lei.

Litigiul vine în contextul în care conducerea Primăriei a anunţat că a depus o plângere penală, reclamând că ADI Termo Prahova a introdus în contract, în timpul licitaţiei, clauze suplimentare, care nu fuseseră aprobate de Consiliul Local. În aceste condiţii, autorităţile au considerat contractul ilegal şi au decis să nu facă nicio plată. În plus, nici situaţia tarifului nu e lămurită. Operatorul susţine că merge pe cel de 605 lei pe gigacalorie, avizat de ANRE, deşi hotărârea prin care Consiliul Local aprobase acest tarif şi plata subvenţiei pentru ce depăşeşte 222 de lei a fost suspendată tot printr-o decizie a instanţei.

- Reclamă -
Termoficare Prahova: „Cu echipamentul de astăzi, nereparat, nu poate fi asigurat serviciul”

„Solicităm plata subvenţiei pentru lunile mai şi iunie, calculată de noi la valoarea de 4.482.800,77 lei. Factura pe iulie încă nu a ajuns la scadenţă, probabil o să ajungem şi aici la un litigiu. Conform contractului, subvenţia este plătită de Primărie”, a declarat directorul Termoficare Prahova SA, Mihai Savin.

Consiliul Județean își recunoaște vina în criza apei calde. CJ alocă bani pentru cazanele de la CET Brazi

Acesta a discutat şi despre situaţia actuală a serviciului, amintind că notificarea de reziliere transmisă în 2 august de ADI Termo Prahova a dus la blocarea procedurii de obţinere a licenţei ANRE necesare pentru funcţionare şi insitând că nu va pune în funcţiune cazanul 2 din CET Brazi, cel pe care l-a oprit la 1 august pentru lucrări. „Cu echipamentul de astăzi, nereparat, nu poate fi asigurat serviciul pentru sezonul rece. Poate doar să fie o persoană inconştientă, care să pornească acel cazan fără să ţină cont de riscuri. Nu trebuie uitat că în luna septembrie expiră verificarea pentru nişte supape, iar în decembrie expiră verificarea cazanului 2, dar şi derogarea, pentru că acesta a putut funcţiona până acum în baza unei derogări, pentru că nu respectă condiţiile de mediu”, a mai declarat directorul Mihai Savin.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut