Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a revenit, luni după-amiază, la SJU Ploiești, la zece zile după controlul care a făcut mare vâlvă în Prahova. Aceasta a menționat că a venit la invitația președintelui Consiliului Județean Bogdan Toader, după ce șefii de secții au amenințat cu demisia în bloc.

Pintea a declarat că își menține declarațiile făcute și a spus că șefii de secții i-au dat dreptate în cele constatate.

Pe de altă parte, aceasta a ținut să sublinieze că nu le-a înțeles supărarea, pentru că nu a criticat actul medical în sine, ci modul în care este acordat acesta, și că a cerut echipei de la Județean să facă eforturi pentru a îmbunătăți lucrurile în acest sens.

Ministrul a mai anunțat că nu a cerut retragerea acreditării, ci dorește să solicite reevaluarea unor indicatori avuți în vedere la acreditarea unității medicale.

În ceea ce privește conducerea unității sanitare, toți cei patru directori ai SJU Ploiești și-au înaintat demisiile, până luni dimineață. Cea mai recentă solicitare a venit chiar astăzi, de la directorul financiar-contabil. Toți patru sunt, însă, în continuare în funcție, cererile lor urmând să fie discutate mâine, în ședința Consiliului de Administrație. Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că i-a cerut actualului manager, Marius Niculescu, să asigure și interimatul. Asta de;i tot Toader a recunoscut că le-a cerut demisiile directorilor nu neapărat în urma controlului ministrului Sănătății, acesta fiind doar episodul care a umplut paharul.

După controlul din noaptea de 29 spre 30 martie, opt persoane vor ajunge în fața comisiei de disciplină și riscă sancțiuni care pot merge până la diminuarea salariului sau chiar desfacerea contractului de muncă, în funcție de gravitatea abaterii, a spus Niculescu. Comisia de disciplină va avea în analiză situația unor infirmiere, îngrijitoare şi asistente de pe anumite secții, care erau la serviciu în noaptea respectivă, dar și a unui șef de tură.

În cadrul conferinței susținute luni, la SJU Ploiești, ministrul Sănătății a anunțat că are în atenție și activitatea inspectorilor DSP Prahova, privind modul în care au controlat Spitalul Județean, precum și a celor de la DSP Brașov, care au venit aici, cu câteva săptămâni în urmă, într-un control încrucișat.

În altă ordine de idei, Sorina Pintea a spus că o mare problemă o reprezintă lipsa de personal, comparativ cu numărul mare de solicitări care trebuie rezolvate la Spitalul Județean, și că ideal ar fi să se acorde mai multă atenție și celorlalte spitale din județ, astfel încât pacienții să prindă mai mult curaj în a se adresa acestora, dar și să se creeze, în apropierea Județeanului, un centru de permanență care să preia urgențele “cod verde” și care să degreveze, astfel, Unitatea de Primiri Urgențe de la SJU Ploiești.

Sursa: www.telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here